De 25 beste apps

Door: onno-karman | 09 maart 2011 16:11

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Android

Het opensource-besturingsysteem Android wordt almaar populairder en heeft inmiddels een groter marktaandeel dan het besturingssysteem van de iPhone. Ook de Android Market groeit en hoewel er nog altijd minder apps in zijn te vinden dan in de iTunes App Store, vormt hij een serieuze concurrent.

6. Advanced Task Killer

Hebt u vaak last van 'vastlopers' op uw Android-toestel? Dan is Advanced Task Killer een onmisbare tool. Met ATK kunt u apps die op de achtergrond draaien 'killen', zodat uw smartphone weer sneller reageert. Hoewel de meningen verdeeld zijn over of het wel zo handig is om programma's zo bruut te beëindigen, zijn wij van mening dat deze gratis app eigenlijk tot de standaarduitrusting van elke Android-telefoon behoort.

Applicaties die ongebruikt op de achtergrond draaien, kunt u met één druk op de knop 'killen'.

7. Tricorder

Als u een 'Trekkie' bent, weet u uiteraard direct wat er met de term 'tricorder' wordt bedoeld. Voor iedereen die nooit naar Star Trek heeft gekeken: een tricorder is een multifunctioneel apparaat voor het geologisch, meteorologisch en biologisch verzamelen van data. Tricorder voor Android is helaas niet zo futuristisch als de Star Trek-tricorder, maar de app biedt wel een aantal fraaie functies die gebruikmaken van de sensoren die in uw smartphone zijn ingebouwd. Zo kunt u onder andere uw acceleratie, de 'akoestische omgeving', de sterkte van mobiele- en wifi-straling en de huidige positie van de zon op uw scherm toveren. Tricorder is gratis en alleen beschikbaar voor Android. Beam me up, Scotty!

De gratis app Tricorder toont interessante omgevingsdata en is niet alleen interessant voor Trekkies.

8. Google Goggles

Met Google Goggles kunt u op uw Android-toestel zoeken met Google zonder ook maar een enkel woord in te voeren. Goggles maakt namelijk gebruik van de camera van uw smartphone en probeert aan het beeld te herkennen wat u zoekt. U kunt met Goggles bijvoorbeeld gebouwen, boeken en wijn zoeken door er met de camera op te richten. Ook kunt u nu tekst in een vreemde taal, bijvoorbeeld op een menukaart, selecteren en door Goggles laten vertalen. De app is gratis, en hoewel oorspronkelijk enkel beschikbaar voor Android, is er sinds kort ook een versie voor de iPhone.

Zoeken via Google, maar nu aan de hand van beelden!

9. Seesmic

Als u veel en vaak twittert, is Seesmic dé applicatie voor uw Android-smartphone. Seesmic zit boordevol handige opties. Zo kunt u meerdere Twitter-accounts toevoegen én alle tijdlijnen gecombineerd in een enkel scherm zien. Uiteraard kunt u video's, foto's en uw locatie delen met uw followers en lange url's inkorten. Ook kunt u Seesmic als widget op uw scherm plaatsen, zodat u altijd zicht houdt op wat er in uw netwerk gebeurt. Tot slot kunt u zelf de notificatietoon instellen (of juist kiezen voor enkel het subtiel oplichten van het scherm) en kiezen of dit voor aan u gerichte berichten of bijvoorbeeld alleen voor direct messages moet gebeuren. Een prima app voor de gelouterde twitteraar.

Seesmic is een van de beste Twitter-apps voor Android.

10. QuickMark QR Code Reader

U hebt ze vast wel eens gezien: die vreemde gecodeerde vierkantjes, oftewel QR-codes. Deze 'geblokte streepjescodes' kunnen allerlei informatie bevatten, zoals tekst of een websiteadres. De laatste tijd ziet u deze QR-codes steeds vaker. Het menselijk oog kan de code niet ontcijferen, maar gelukkig is er een handige gratis app voor ontwikkeld. Als u weer eens zo'n code ziet, start dan QuickMark QR Code Reader en richt de camera van uw smartphone op de code. Binnen een fractie van een seconde is hij ontcijferd.

Met de gratis app QuickMark QR Code Reader ontcijfert u supersnel QR-codes.

0 Reactie(s) op: De 25 beste apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.