De 25 beste apps

Door: onno-karman | 09 maart 2011 16:11

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5

Smartphones zijn onverminderd populair en de kans is groot dat u een iPhone, BlackBerry of Android-telefoon hebt. Welk toestel het ook is, voor iedere smartphone zijn duizenden apps verkrijgbaar, en ook voor de iPad worden steeds meer applicaties ontwikkeld. Wij zetten 25 apps op een rij die zonder meer de moeite waard zijn!

iPhone

Als u een iPhone hebt dan boft u, want u hebt nog steeds de meeste keuze: er zijn inmiddels meer dan 300.000 apps verkrijgbaar in de iTunes App Store. Wij selecteren er vijf die u zeker niet mag missen.

1. Week Cal

Noteert u al uw afspraken in uw iPhone-agenda? Kijk dan eens naar Week Cal. Deze app zal vooral Mac-gebruikers aanspreken, want hij doet erg denken aan de agendasoftware van OS X (iCal). Een van de handigste mogelijkheden van Week Cal is dat u al uw afspraken per week in een enkele oogopslag kunt zien. Week Cal biedt onder andere ondersteuning voor de kalenders van MobileMe, Google en Microsoft Outlook. De app werkt prima samen met de standaard­agenda van de iPhone, zo worden afspraken over en weer gesynchroniseerd. Ook kunt u naar afspraken zoeken en u kunt kleuren gebruiken om zaken te markeren. Week Cal kost € 1,59.

Week Cal is de perfecte agenda-app voor uw iPhone.

2. Hipstamatic

Een van de leukste fotografie-apps voor de iPhone is Hipstamatic. Hiermee tovert u uw iPhone om tot een ouderwetse analoge camera. Door het vierkante formaat van de foto's en door de inzet van allerlei fraaie effecten zien foto's die u met deze app maakt eruit alsof ze tientallen jaren geleden zijn geschoten. Hoewel u met de standaarduitrusting al mooie foto's kunt maken (bijvoorbeeld met de 'Jimmy-lens') kunt u uw camera nog uitbreiden met allerlei andere fraaie lenzen, flitsers en fotorolletjes. Deze koopt u eenvoudig vanuit de app zelf. In feite zijn het natuurlijk gewoon filters zoals u die ook uit Photoshop kent, maar het voelt nét echt. Een verslavende app!

Met Hipstamatic maakt u foto's die uit de jaren vijftig van de vorige eeuw afkomstig lijken te zijn.

3. Soundhound

De kans is groot dat u Shazam al kent, een app waarmee u uw iPhone een kort muziekfragment kunt laten opnemen en verzenden naar een server, waarna u in de meeste gevallen binnen een paar seconden de titel, de naam van de artiest en de albumnaam krijgt te zien. Erg mooi! Soundhound doet hetzelfde, maar nét iets beter en gelikter. Zo wordt, zodra u de app start, de muziek direct doorgestuurd, streaming dus, en worden de gegevens zodra er een match is meteen aan u getoond. Soundhound werkt dus sneller, en in de meeste gevallen wordt bovendien ook nog de songtekst getoond.

Soundhound werkt sneller en is uitgebreider dan Shazam.

4. Navigon

Hebt u een iPhone en een abonnement bij T-Mobile, dan kunt u exclusief en gratis de app Navigon downloaden. Hiermee tovert u uw iPhone in één keer om in een volledig navigatiesysteem. Standaard zijn de nieuwste kaarten van Nederland meegeleverd, maar u kunt Navigon desgewenst uitbreiden met extra opties, zoals kaarten voor de Benelux of Europa, of het Traffic Live-pakket waarmee u in Navigon kunt zien waar eventuele files staan. Navigon werkt erg prettig, maar het is wel aan te raden om uw iPhone aan te sluiten op de sigarettenaansteker van uw auto. Anders is de batterij van uw smartphone binnen de kortste tijd leeg.

Abonnee bij T-Mobile? Download dan gratis Navigon en maak van uw iPhone een navigatiesysteem!

5. Qik Video Pro

Met Qik Video Pro kunt u vanaf uw iPhone live videobeelden uitzenden! Bent u ergens en wilt u aan uw familie of vrienden laten zien wat er gebeurt, dan hebt u dit vanaf nu met een paar keer klikken voor elkaar. U streamt uw video gewoon naar uw eigen Qik-pagina op internet (u moet zich hier - gratis - voor aanmelden), waarna iedereen die de link heeft live kan meegenieten via de webbrowser. Er treedt weliswaar een vertraging van enkele seconden op, maar over het algemeen zijn de beelden prima te bekijken. Als u 3G gebruikt, wordt de kwaliteit beperkt om de videoweergave zo vloeiend mogelijk te laten verlopen. Na afloop kunt u de filmpjes ook nog uploaden, in een betere kwaliteit.

Met Qik Video kunt u live videobeelden uitzenden vanaf uw iPhone.

0 Reactie(s) op: De 25 beste apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.