De 13 beste games voor je iPhone of iPad

Door: Richard Borgman | 17 november 2014 08:00

Review

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. pagina 2
 3. pagina 3

Het aanbod spellen in de App Store is zo enorm, dat je er duizelig van kunt worden. Voor iedereen zijn er geschikte games: snelle puzzelspellen, spectaculaire schietspellen of bouwspellen. In dit overzicht vind je een mix van nieuwe spellen die door hun kwaliteit de aandacht verdienen.

World of Tanks: Blitz

World of Tanks heeft zich samen met League of Legends opgewerkt tot een van de meest gespeelde games ter wereld. Het gratis online schietspel met tankgevechten werd vooral gespeeld op de pc, maar doordat er ook versies voor andere platformen uitgebracht zijn, kan nu iedereen gemakkelijk met het oorlogsgeweld aan de slag. Het beste nieuws is dat de besturing prima werkt. Het touchscreen laat je gemakkelijk de tank voortbewegen, dekking zoeken, richten en inzoomen op tegenstanders. De veldslagen van zeven tegen zeven tanks spelen zich af op verschillende kaarten die allerlei strategische mogelijkheden herbergen. Doelloos rondrijden en wild om je heen schieten, wordt dus al snel afgestraft. Ondanks de intensieve speelwijze duren de wedstrijdjes maximaal zeven minuten, dus het blijft ook zijn waarde houden als een game voor onderweg.

Plus

Intens spel met spannende actie.

Min

Internetverbinding nodig, soms netwerkproblemen.

Prijs

Gratis

Omvang

701 MB

De uitgebreide, maar toegankelijke tankgevechten hebben al miljoenen fans.

Monster Hunter: Freedom Unite

De Monster Hunter-spellen zijn vooral bekend van grote spelcomputers van Sony PlayStation en Nintendo. In Japan is dit nog steeds een van de populairste spellen. Monster Hunter: Freedom Unite is de eerste - en volgens velen de beste - game in deze reeks die op een iPhone of iPad is te spelen. Het spel is volledig intact gelaten en is geoptimaliseerd voor besturing met het touchscreen. Als jager ga je op zoek naar gevaarlijke monsters in de wildernis. Door nieuwe pantsers te maken en voorwerpen te gebruiken, kun je steeds sterkere vijanden aan. Monster Hunter: Freedom Unite is de beste game in de App Store voor fanatieke gamers.

Plus

Ongelooflijk veel diepgang en honderden speeluren.

Min

Niet geschikt voor casual gamers.

Prijs

€ 13,99

Omvang

820 MB

In tegenstelling tot de meeste iPhone-spellen biedt Monster Hunter honderden uren speelplezier.

Dragon Quest VIII

Net als Monster Hunter is Dragon Quest een van de populairste Japanse spelcomputertitels aller tijden. Het is dan ook een groot feest dat het volledige rollenspel is overgezet en te spelen is op een iPhone, minus de gesproken stemmen. Het kleurrijke avontuur en de charmante personages zijn gekoppeld aan een slimme nieuwe besturing, zodat je je volledig kunt richten op het leuke verhaal en de vermakelijke om-de-beurt-gevechten. Je kunt zelfs overschakelen naar een stand waarin je maar één hand nodig hebt om te spelen. De volledige 3D-beelden geven je het idee de hoofdpersoon te zijn in een tekenfilm. Wie ook maar enigszins interesse heeft in rollenspellen, kan zich hier weken of zelfs maanden mee vermaken.

Plus

Een van de beste rollenspellen ooit gemaakt.

Min

Duur voor een game-app.

Prijs

€ 17,99

Omvang

1,39 GB

Een van de succesvolste rollenspellen op maat gemaakt voor de iPhone.

Modern Combat 5

Modern Combat 5: Blackout biedt net als zijn voorganger weinig verrassingen, maar dat mag de pret niet drukken. Opnieuw beleef je uiterst intense schietacties in zeer indrukwekkende grafische omgevingen. Ga het strijdveld in als Assault, Heavy, Recon of Sniper en verdien skillpoints waarmee je specifieke nieuwe vaardigheden kunt ontgrendelen. Vooral de omgevingen, zoals een gevecht in Tokio, zijn om van te smullen. De actie zelf is ook goed verzorgd, met een besturing die goed werkt op een touchscreen. Wapens zijn te verdienen of zelf aan te passen met extra's. Naast de spetterende verhaalstand en de nieuwe 'Spec-Ops'-missies kun je Modern Combat 5 ook in een uitgebreide multiplayermodus spelen.

Plus

Het beste en mooiste schietspel in de App Store.

Min

Weinig nieuwe elementen.

Prijs

€ 5,99

Omvang

708 MB

Modern Combat 5 is zowel alleen als tegen anderen te spelen en heeft mooie, snelle schietacties.

2 Reactie(s) op: De 13 beste games voor je iPhone of iPad

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 19 november 2014 15:12 Anoniem
  Waarom moeten vecht-/oorlogsspellen altijd illustratief zijn voor de mogelijkheden van de iPad/iPhone? Kies eens iets zinnigs!
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 november 2014 19:33 Anoniem
  Waarom moeten er altijd mensen zijn die lopen te zeiken?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.