De 12 beste apps voor de échte zomersporters

Door: andre-kies andre-kies | 22 juli 2014 08:00

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

In de zomer zijn er genoeg activiteiten om te ondernemen. Of je nou gaat fietsen, duiken of surfen, voor elke sport zijn er handige applicaties die je tijden bijhouden of je beter maken. Met deze twaalf apps voor je smartphone of tablet hoef je de komende zomer niet stil te zitten.

1. iSurfer - Surfing Coach

Voor de beginnende en ervaren surfers is de iSurfer - Surfing Coach een zeer handige tool om de kneepjes van het vak te leren en verder te ontwikkelen. In de app krijg je uitleg over verschillende tricks, hoe je deze uitvoert en hoe je je huidige surfkwaliteiten kunt verbeteren.

Je kunt zelf een surflogboek bijhouden, informatie vinden over welke boards het beste werken onder welke omstandigheden en je kunt foto´s en video's bekijken van andere surfers. Denk je dat je alles al kunt, of wil je juist beginnen met surfen, dan is deze app voor je iPhone onmisbaar.

Voor beginners is het een handige instap-app.

Prijs: € 0,89

Verkrijgbaar: App Store

2. Golf Coach & Swing Analysis

Als je een betere golfer wilt worden dan is de Golf Coach & Swing Analysis voor iPhone en iPad iets voor jou. Met deze app kun je je eigen swings onder de loep nemen om je slagvaardigheid te verbeteren. Je kunt iets meer dan negentig swings van professionele spelers in slow motion afspelen om de techniek beter onder de knie te krijgen en de app heeft een aanbod aan golflessen van PGA-instructeurs. Je hebt je caddie alleen nog nodig om je spullen te dragen, de app helpt je in de uitvoering.

Verbeter je slagen in no-time.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store

3. Duikersgids

Je hoeft niet naar het buitenland af te reizen als je de onderwaterwereld wilt ontdekken. Ook in Nederland is een ruim aanbod aan goede plekken waar je als duiker terecht kunt. Met de app Duikersgids kun je informatie vinden over alle duikplekken in Nederland, je kunt zien wat de weer- en windverwachting is en ervaringen lezen van andere duikers die op dezelfde locatie hebben gedoken. Wil je dus even op een andere manier sportief bezig zijn, dan kun je je reis naar je duikstek plannen met de Duikersgids en het onderwaterleven ontdekken in eigen land.

Vind de beste duiklocaties in binnen- en buitenland.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store en App Store

4. Natuur Routes Natuurmonumenten

In de app van Natuurmonumenten kun je de beste wandellocaties van Nederland vinden. Je kunt daarbij routes zoeken op basis van de activiteit die je wilt ondernemen. Je geeft aan of je wilt wandelen, fietsen of kanoën en vult de plaats in waar je dat wilt doen. De app zoekt dan voor jou de dichtstbijzijnde locaties uit en geeft ook alternatieven op afstand. Je hoeft dus niet elke keer dezelfde route te lopen of fietsen.

Het handige aan deze app is dat je ook routes kunt downloaden en opslaan, waardoor je deze offline kunt raadplegen. De applicatie weet met je gps-gegevens ook precies waar je bent.

Zoek de beste wandelroutes in je eigen omgeving.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

5. Zwemwater

Wie met het zomerse weer wil zwemmen, kan dat in natuurwater doen. In Nederland zijn zo´n 800 publieke zwemwateren die te vinden zijn in de app Zwemwater. Alle gegevens van de landelijke waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat zijn gebundeld, waardoor je op zwemwaterkaart precies kunt zien op welke plekken je terecht kunt. De applicatie geeft ook gegevens over de waterkwaliteit van de publieke zwemplek en wanneer de laatste controle van het water is geweest. Je kunt aflezen of het advies om in een bepaald zwemwater positief of negatief is en je krijgt een overzicht van alle voorzieningen in de buurt. Een dagje sportief tussen de vissen zwemmen wordt door deze app zeer toegankelijk.

In elke regio zijn veel zwamwateren te vinden.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: Play Store en App Store

6. Fietstijden.nl

Als je graag je eigen fietstijden bijhoudt in de zomer, dan is de Fietstijden.nl app iets voor jou. Je kunt de applicatie gebruiken om te meten hoeveel kilometers je rijdt, welke route je hebt gereden en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Je hoeft niet online te zijn om je progressie bij te houden, via gps wordt alle info verzameld. Er is ook een audiocoach aanwezig die je tijdens het rijden meldt hoe hard je rijdt en hoeveel kilometers je hebt gereden.

De tijden en uitkomsten van je rit kun je met anderen vergelijken die de app ook gebruiken.

Daag jezelf uit je eigen tijden te verbeteren.

Prijs: Gratis

Verkrijgbaar: App Store en Play Store

0 Reactie(s) op: De 12 beste apps voor de échte zomersporters

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.