De 10 mooiste interactieve kinderboeken voor de iPad

Door: Evi Maquoi | 07 april 2014 10:30

Review

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2

Wil je zoon of dochter graag dat je elke avond een boekje voorleest voor het slapengaan? Wellicht wil jij dan wel wat afwisseling, want elke avond hetzelfde verhaaltje is niet echt spannend. Je hoeft geen stapel nieuwe boeken te kopen, wij serveren je onze top tien van interactieve verhalen.

Kinderboeken

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Deze boekenwinkelapp van WPG Uitgevers bundelt een uitgebreide lijst interactieve kinderboeken van bekende en minderbekende auteurs. Wij zijn erg enthousiast over Een vijver vol inkt van Annie M.G. Schmidt en Tellen met Kikker van Paul van Loon.

De app is gratis maar voor de boeken moet je een bescheiden bijdrage van 0,89 tot 1,79 euro per boek betalen. Het aanbod richt zicht op kinderen tussen 0 en 12 jaar. Via je persoonlijke boekenplank krijg je een overzicht van je gekochte verhalen.

Voor 1 en 2 jaar

Slaap Lekker! HD

Prijs: € 2,99 (+ in-app-aankopen)

Gaat je zoontje of dochtertje niet zo gemakkelijk slapen? Een voorleesverhaaltje waarin de dieren ook naar bed moeten, vereenvoudigt het slapengaan van je zoon of dochter misschien. De animaties van dit interactieve boek zijn grandioos.

Je kind moet de lichten op de boerderij doven zodat alle dieren kunnen slapen. Als iedereen ligt te snurken volgt er nog een mooi slaapliedje! Wil je extra dieren? Die kun je als extra in-app-aankopen verkrijgen. Wondermooi!

Bumba Voorleesboeken

Prijs: Gratis (+ in-app-aankopen)

Heel wat peuters zijn helemaal gek van Bumba en zijn vriendjes. Studio 100 heeft daarom een aantal bestaande verhalen gedigitaliseerd. Elk voorleesverhaal is voorzien van flapjes, grappige animaties en leuke geluidseffectjes.

Naast het boek krijg je ook nog een volledige tv-aflevering, enkele kleurplaten en een rits puzzels en spellen bij elk aangeschaft boekje. Leuke maar prijzige (4,49 euro per boekje) app voor de allerkleinsten.

Victor wil spelen

Prijs: € 2,69

Victor de vleermuis verveelt zich. Hij gaat op zoek naar een vriendje om mee te spelen, maar alle andere dieren willen slapen.

Zou hij toch nog iemand vinden die wakker is als het donker is? Het prentenboek is kleurrijk en interactief. Laat je zoon of dochter op zoek gaan naar de verstopte animaties. Je kunt trouwens kiezen of je het verhaal wil laten voorlezen of zelf wilt vertellen.

Voor 3 en 4 jaar

De wedstrijd van Schildpad en Haas HD

Prijs: € 1,79

Schildpad en haas willen een hardloopwedstrijd houden. Haas is ervan overtuigd dat hij als eerste bij de paardenbloemen aan het eind van het bospad zal zijn. Omdat de dieren uit het bos allemaal komen kijken, haalt hij nog wat gekke kunstjes uit ... schildpad kruipt gewoon rustig verder. Wie zal er winnen?

De wedstrijd van schildpad en haas is beschikbaar als voorleesboek en als tekenfilm. Mooi verhaal met een educatieve boodschap.

1 Reactie(s) op: De 10 mooiste interactieve kinderboeken voor de iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 7 april 2014 12:40 Anoniem
    Ook leuk: het prentenboek 'De Smoezels vieren een verjaardag' als app, met veel interactiviteit en leuke spelletjes!
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.