Datacenter Apple bijna klaar en geruchten over een tweede datacenter

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 oktober 2010 12:31

Nieuws

Apple heeft de bouw van haar datacenter in Maiden, North Carolina bijna afgerond. Volgens geruchten wil het bedrijf het oppervlak van het datacenter echter verdubbelen. Dit meldt DataCenterKnowledge.

Het gaat om een datacenter met een oppervlakte van 46.451 vierkante meter. Volgens geruchten wil Apple naast dit datacenter nog een computerruimte van eveneens 46.451 vierkante meter bouwen. De geruchten worden onderbouwd door een video die door DataCenterKnowledge is te zien.

Op de video is het datacenter van Apple te zien dat nagenoeg klaar is. Daarnaast is ook te zien dat er nog steeds bouwactiviteiten op het terrein worden uitgevoerd. Volgens de website is dit een aanwijzing dat de geruchten over een tweede datacenter in Maine een kern van waarheid bevatten.

Het is nog niet duidelijk waar Apple het datacenter precies voor wil gaan gebruiken. Apple bouwt het nieuwe datacenter om te kunnen voorzien in de stijgende vraag naar entertainmentdiensten van het bedrijf. De uitbreiding is nodig om de vraag naar streaming tv-series, films en muziek aan te blijven kunnen.

De video over het datacenter van Apple (bron: DataCenterKnowledge)

0 Reactie(s) op: Datacenter Apple bijna klaar en geruchten over een tweede datacenter

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.