Dat Apple spul werkt inderdaad gewoon!

Door: dick-kooy | 10 oktober 2014 06:30

Blog

Wat de boer niet kent, dat eet 'ie niet. Onbewust zal het deze gedachte zijn geweest die me er jarenlang van heeft weerhouden om van het voor mij zo vertrouwde Windows over te stappen op Apple.

'Apple-computers zijn krachtige machines en grafisch veel beter'. Het was het enige dat ik had gehoord over de voor mij onbekende systemen. Een goede kennis - die al jaren ervaring had met het besturingssysteem van Steve Jobs - heef me uiteindelijk over de streep getrokken. Lees ook: Mac OS X voor beginners.

Nog steeds heb ik er geen spijt van dat ik de stap heb gezet, en ondanks dat ik nog steeds computers met Windows in huis heb (en daar ook wel af en toe op werk), is er nog allerminst een haar op mijn hoofd die er aan denkt terug te gaan. Als liefhebber van computersystemen en het uitvinden van de mogelijkheden daarvan, blijf ik het een uitdaging vinden om op de hoogte te blijven van alles.

Zo ben ik inmiddels ook al redelijk thuis in de diverse systemen van Linux en blijf ik heerlijk experimenteren. Natuurlijk houd ik ook de comptabiliteit van de applicaties in de gaten en ga uitbundig op zoek naar oplossingen als er strubbelingen op mijn pad komen. Computervakbladen, forums en diverse ervaringen op internet zijn daarbij onmisbaar.

Keynote versus PowerPoint

Voor Apple's presentatieprogramma Keynote had ik in eerste instantie geen hulp nodig; het werkt veel gemakkelijker en fijner dan de wereldwijd veel meer gebruikte tegenhanger PowerPoint van Microsoft. Bovendien vind ik de presentaties van Keynote er nog eens behoorlijk gelikter uitzien en mijn voorkeur moge dan ook duidelijk zijn.

Die voorkeur wint het echter niet altijd van de praktijk. Wanneer er namelijk een presentatie op een Windows-systeem moet worden gegeven, blijkt exporteren naar ppt-formaat namelijk niet voldoende. Een speurtocht op internet levert voldoende opties op: ik exporteer naar QuickTime en het mp4-bestand dat daaruit voortvloeit is samen met het muziekje op de achtergrond keurig als filmpje te lezen door Windows.

De volgende keer maar eens kijken of het ook mogelijk is om de presentatie te beïnvloeden met stops door een muisklik... Moet ik voor deze presentatie dan wel een paar extra handelingen verrichten, maar dat heb ik er graag voor over om te blijven werken in Keynote. Heb jij nog handige tips voor Keynote? Laat het dan weten in de comments onder dit blog!

4 Reactie(s) op: Dat Apple spul werkt inderdaad gewoon!

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 11 oktober 2014 06:35 Anoniem
  Ik gebruik onder OS X gewoon Powerpoint 2011, Dat bevalt me beter dan werken met de beperkingen van het Apple kantoorpakket, http://www.microsoft.com/mac/powerpoint
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 oktober 2014 09:58 Anoniem
  "Dat apple spul werkt inderdaad gewoon" zegt de titel.
  Een kwart van het artikel gaat echter over hoe je moet stuntelen om de boel goed te laten werken met Windows.

  Ik ben absoluut geen fan van Windows (of Apple), maar in het office-gebeuren zijn ze naar mijn mening onovertroffen. Zelf werk ik over het algemeen met Libreoffice omdat ik tegenwoordig niet veel meer in Office hoef te doen en de investering in de licentie mij daarom teveel is, maar hoewel ook zeer compleet, werkt MS Office nmm veel intuïtiever en heb je gewoon hele krachtige tools die in elk alternatief (Mac, Apache, Google, etc.) ontbreken of halfslachtig zijn.

  Een artikel als deze is gewoon een lachertje.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 oktober 2014 10:00 Anoniem
  Was er bladvulling nodig?
  Dit is gewoon een samenvatting van je artikel van een paar maanden terug:
  http://computertotaal.nl/apple/hoe-apple-een-windows-gebruiker-over-de-streep-trok-63160
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 13 oktober 2014 23:16 Anoniem
  Tja daarom heb ik dus mijn abbo opgezegd, hou niet van dit soort fanboy artikelen.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.