D11: Tim Cook over iWatch, iPhone en iOS7 [Video]

Door: matthijs-van-den-broek | 29 mei 2013 09:57

Video

Apple-CEO Tim Cook werd vannacht geïnterviewd op technologieconferentie D11. Cook praatte over van alles, maar zei.... niet zo heel veel. Behalve dan over iOS7; daar wilde Cook wel over zeggen dat het erg goed gaat sinds Jony Ive aan het designroer staat van zowel de hardware tak als de software tak

Cook ging tijdens het D11 interview ook in op vragen van Kara Swisher over waarom Apple maar 1 iPhone maakt, welke kansen hij ziet voor 'wearable computing' als Google Glass. Uiteindelijk wilde Swisher natuurlijk weten wat de status is van de iWatch, maar daar kreeg ze van Cook (natuurlijk) geen concreet antwoord op.

Apple beperkt zich qua smartphones tot maar één model: de iPhone. Cook zei in het interview dat dit heel bewust gebeurt (via iPhoneClub):

"Er is veel precies werk voor nodig om een telefoon goed te maken als je de hardware, software en de bijbehorende diensten allemaal moet maken. We hebben er voor gekozen om die aspecten goed uit te voeren. Om dat te doen hebben we bepaalde keuzes gemaakt. We kunnen daarom niet onze focus verliezen door op meerdere devices te richten."

Over de iWatch zei Cook (terwijl hij alle kaarten op de borst houdt want Apple is heus wel met iets bezig...):

"Het is een markt die klaar is om verkend te worden. Hij is klaar voor ons om enthousiast over te worden. Veel bedrijven zullen zich op deze markt storten."

0 Reactie(s) op: D11: Tim Cook over iWatch, iPhone en iOS7 [Video]

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.