Cydia voor de Mac komt eraan!

Door: Wouter Hoeffnagel | 14 december 2010 14:51

Nieuws

Cydia, een app waarmee apps kunnen worden gezocht en gedownload op een gejailbreakte iDevice, komt naar de Mac. Met de Mac-versie van Cydia kun je net als met de iOS-versie eenvoudig installeren van aanpassingen en uitbreidingen van het besturingssysteem.

Op dit moment is er volgens ontwikkelaar Jay Freeman, ook bekend als Saurik, geen eenvoudige manier om aanpassingen en uitbreidingen van Mac OS X te installeren. Cydia voor de Mac moet hier verandering in brengen door een online appwinkel te bieden waarin je deze aanpassingen kunt vinden en downloaden.

De officiële Mac App Store brengt voor ontwikkelaars een aantal beperkingen met zich mee. Zo moeten apps die worden aangemeld voor de App Store voldoen aan allerlei richtlijnen. Zo moeten de apps data en voorkeuren op de juiste plek opslaan en moet de Mac OS X Aqua user interface worden gebruikt. Deze richtlijnen zijn volgens Apple beide bedoeld om de App Store voor gebruikers zo overzichtelijk mogelijk te maken.

Daarnaast mogen ontwikkelaars geen demo- of beta-versies van apps in de Mac App Store aanbieden. Ook zijn in-app aankopen niet toegestaan, wat een belangrijk onderdeel is van het huidige verdienmodel dat door veel ontwikkelaars wordt gebruikt. De Mac-versie van Cydia kan door deze beperkingen voor een aantal ontwikkelaars een uitkomst zijn. Dit aangezien deze beperkingen niet bij Cydia van toepassing zijn.

De Mac-versie van Cydia zal volgens Freeman binnen enkele weken beschikbaar zijn. Ontwikkelaars die interesse hebben in het uitbrengen van apps via Cydia voor de Mac kunnen contact opnemen met een Cydia-medewerker via patrick@saurikit.com.

Bron: The Unofficial Apple Weblog

0 Reactie(s) op: Cydia voor de Mac komt eraan!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.