comScore: Apple met iPhone marktleider in VS in Q1 2013

Door: matthijs-van-den-broek | 06 mei 2013 07:04

Mac

Apple is met de iPhone marktleider in de Amerikaanse smartphonemarkt. Dat blijkt uit recente cijfers van onderzoeksbureeau comScore. Met de iPhone haalt Apple een marktaandeel van 39 procent, terwijl concurrent Samsung het met 21,7 procent moet doen in de Amerikaanse markt.

Dat zijn cijfers om mee thuis te komen voor Tim Cook en consorten, maar je mag niet vergeten dat de Aziatische markt voor Apple eigenlijk vele malen interessanter zou moeten zijn. Daar liggen de verhoudingen een tikkeltje anders: Android is er veel dominanter, met name in het budgetsegment van de smartphonemarkt.

Om die reden zal Apple tussen nu en een enkele maanden een budget variant van de iPhone van plastic introduceren, die het middensegment van de smartphonemarkt moet gaan bedienen. De prijs van dat budget toestel zal, in lijn met de eerder gebruikte strategie voor de iPad mini, ruim boven de prijs van de concurrentie liggen.

Het aandeel van Apple groeit, terwijl dat van HTC aan het afnemen is, terwijl ook Samsung een mooie winst in marktaandeel heeft behaald in de Amerikaanse markt. Bij HTC moet het effect van de HTC One, het vlaggenschip dat de directe concurrentie met de Samsung Galaxy S4 en de iPhone 5 en iPhone 5S aan zou moeten kunnen gaan, nog uitkristalliseren.

LG en Motorola moeten in het eerste kwartaal van 2013 ten opzichte van het laatste kwartaal licht inleveren, maar gezien de stevig toenemende concurrentie en de inhaalslag die vooral LG lijkt te gaan maken met meerdere nieuwe modellen, zullen ze daar niet heel erg ontevreden over zijn.

0 Reactie(s) op: comScore: Apple met iPhone marktleider in VS in Q1 2013

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.