Computers minder in trek bij googlers

Door: henk-jan-buist | 20 augustus 2012 09:49

Nieuws

Uit Google's zoekstatistieken blijkt dat er minder wordt gezocht naar computergerelateerde onderwerpen. Nederlanders zoeken wel vaker naar onderwerpen die te maken hebben met internet en telecom.

Nederlanders zoeken minder vaak naar zaken als virusscanners, computermerken en browsers. Google houdt bij waarnaar wordt gezocht en noteert al jaren een dalende trend bij zoekopdrachten die te maken hebben met computers. Daarentegen wordt er meer gezocht naar mobiele telefoons en andere telecomonderwerpen.

Telecomzoekopdrachten nemen toe

De index noteert relatieve cijfers en geen absolute getallen. Terwijl het totale zoekvolume toeneemt, worden computergerelateerde onderwerpen ondergesneeuwd door opdrachten van bezoekers die meer willen weten van bijvoorbeeld RTL Gemist en 112 meldingen. Daarom is het opvallend dat de index van zoekopdrachten die met telecom te maken hebben wel toeneemt.

Waar nog veel naar gezocht wordt in de categorie 'Computers & Electronics' zijn 'Windows 7', 'iPod' en 'Mediamarkt'. Overigens duiken ook Apple en Samsung op in deze categorie. De iPhone-maker staat momenteel op de vierde plaats in de top 10 van populaire opdrachten en de Android-concurrent op de zesde.

Vista populairder dan Windows 7

In de provincie Noord-Holland is de zoekterm 'Vista' momenteel het meest populair in de categorie computers, op de voet gevolgd door 'Windows 7'. In andere provincies, zoals Groningen, Noord-Brabant en Gelderland, wordt 'Chrome' het vaakst ingevoerd in de befaamde zoekbalk.

0 Reactie(s) op: Computers minder in trek bij googlers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.