Colin McRae Rally: De klassieker is terug

Door: Robin Smit | 03 juli 2013 12:19

iPad

Enkele jaren geleden leek uitgever Codemasters de naam Colin McRae Rally definitief te hebben vervangen met de release van Dirt 3. Niets is echter minder waar, want vanaf nu kunnen we weer met de welbekende Colin McRae Rally aan de slag op de iPhone en iPad.

Colin McRae Rally is een racegame voor de rally sport in zijn puurste vorm. Zo kies je in de game eerste een auto uit waarmee je vervolgens, samen met je bijrijder, de meest onbegaanbare wegen domineert. Dit doe je op dertig verschillende circuits die gelokaliseerd zijn in alle uithoeken van de wereld.

Wie voor het eerst aan de slag gaat met de game zal direct opvallen dat de besturing, de aanwijzingen van je bijrijder en de precisie waarmee de auto’s zijn afgewerkt erg indrukwekkend zijn. Zo geven deze onderdelen je al lang niet meer het gevoel dat je aan het gamen bent op een mobiel apparaat.

Helaas lijken de bouwers enkele concessies te hebben moeten doen om dit te bereiken. Zo zijn de omgevingen waarin je rondrijdt erg saai en ongeïnspireerd. Ook biedt de game je met slechts vier auto’s weinig variatie wanneer het aankomt afwisselend rijgedrag. Dit wordt nog eens aangevuld met het ontbreken van een multiplayer modus.

Kortom

Colin McRae Rally is een racegame voor de rally sport. de besturing en precisie waarmee auto’s zijn afgewerkt zijn erg indrukwekkend. Helaas hebben de makers van de game hierbij moeten inleveren op onder andere de vormgeving van de omgevingen en het aantal beschikbare auto’s.

Beoordeling 6/10

Prijs: € 4,49

Beschikbaar voor: iPhone & iPad

Getest op: iPhone

Download Colin McRae Rally in de AppStore

0 Reactie(s) op: Colin McRae Rally: De klassieker is terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.