Co-Rider: Navigatie voor fietsers

Door: Robin Smit | 04 mei 2013 13:19

iPad

Mocht je ooit de moeite willen nemen om met je telefoon als navigatiesysteem de fiets op te stappen dan willen we je dat in de eerste instantie ten strengste afraden. Tot op de dag van vandaag tenminste, want met Co-Rider wordt navigeren op de fiets een eitje.

Co-Rider is een navigatie-app die speciaal is gemaakt voor fietsers. Wat Co-Rider onderscheidt van andere navigatie-apps is dat de app alleen navigeert via fiets-routes. Bovendien zijn de aanwijzingen in de app puur gebaseerd op gesproken navigatie. Zo hoef je nooit meer met één hand aan je stuur over de weg te zwabberen.

In de praktijk blijkt deze manier van navigeren erg handig. Dit begint al bij de eenvoud waarmee locaties kunnen worden gezocht en gevonden in de app. Hierbij is de naam van een bedrijf of een andere locatie vaak al voldoende om de navigatie te starten. Voordat je begint met fietsen geeft de app je verschillende opties voor de route die je gaat afleggen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een langere toeristische route of de snelste route.

De gesproken aanwijzingen in de app zijn duidelijk en hebben verder geen visuele ondersteuning nodig om je de goede kant op te sturen. Dit zorgt ervoor dat je met Co-Rider erg rustig op de fiets kan zitten zonder je continue druk te maken over de route die je aflegt. Uiteraard is het hierbij wel nodig om oordopjes te gebruiken, of je dit prettig vindt tijdens het fietsen is een stukje persoonlijke voorkeur.

Kortom

Co-Rider is een handige navigatie-app die speciaal voor fietsers is gemaakt. De app berekent routes alleen via wegen waar fietsers mogen komen en is volledig gebaseerd op gesproken aanwijzingen. Deze oplossing is erg prettig en bovendien veilig. Wel zul je voor het gebruik van de app een hoofdtelefoon moet gebruiken.

Beoordeling 9/10

Prijs: € 2,69

Beschikbaar voor: iPhone, iPad

Getest op: iPhone

Download Co-Rider in de AppStore

0 Reactie(s) op: Co-Rider: Navigatie voor fietsers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.