Cisco overwint trol die Apple en Microsoft pakte

Door: andreas-udo-de-haes | 15 maart 2013 15:04

Mac

Cisco maakt geen inbreuk op octrooien van VPN-trol VirnetX, oordeelt een jury. Eerder won het bedrijf al wel meer dan 300 miljoen dollar van zowel Microsoft als Apple.

Cisco-producten maken geen inbreuk op drie netwerksecuritypatenten van VirnetX, maar de patenten zijn wel geldig. Dat oordeelt een jury in Texas in een langlopende rechtszaak. De overwinning voor Cisco maakt een einde aan de juridische zegetocht van VirnetX op grote techbedrijven. De patenttrol dwong in 2010 al ruim 100 miljoen boete af van Microsoft, waarop Redmond een vervolgrechtszaak voor nog eens 200 miljoen afkocht.

Succestrol

Ook Apple moet er aan geloven. Afgelopen november oordeelde een jury dat Apple VirnetX 368 miljoen dollar moet betalen. Meteen daarna kwam er een nieuwe claim bovenop tegen Apple's recente producten, die in de eerste rechtszaak nog niet waren meegenomen.

VirnetX voert momenteel ook nog zaken tegen Avaya en Siemens. Bovendien loopt er nog een zaak tegen Apple bij de International Trade Commission (ITC), waarbij ook nog een schadevergoeding kan worden opgelegd, alsmede een importverbod voor alle patentschendende iPhones, iPads en Macs.

0 Reactie(s) op: Cisco overwint trol die Apple en Microsoft pakte

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.