Chronic Dev Team vindt vijf exploits die jailbreak voor iOS 5 mogelijk maken

Door: Wouter Hoeffnagel | 18 september 2011 19:50

Nieuws

P0sixninja, lid van het Chronic Dev Team, heeft bekend gemaakt dat er vijf nieuwe exploits zijn gevonden in iOS. De exploits zorgen er waarschijnlijk voor dat iOS 5 gejailbreakt kan worden. iOS 5 wordt naar verwachting eind deze maand gelanceerd.

Redmond Pie schrijft dat p0sixninja dit heeft gezegd op de jailbreakconferentie MyGreatFest. De exploits die zijn aangetroffen zijn userland exploits en zouden kunnen worden ingezet om zowel de iPhone 5 als de iPad 2 te jailbreaken. Het aantal exploits dat is gevonden is volgens p0sixninja een record. Door de vele exploits is de kans groot dat er kort na de lancering van iOS 5 een jailbreak voor het besturingssysteem wordt gelanceerd. De exploits zijn op een iPad 2 gevonden.

Tijdens zijn speech op MyGreatFest geeft p0sixninja aan dat een untethered jailbreak met de exploits mogelijk moet zijn. Het is niet precies duidelijk waar in iOS het Chronic Dev Team de exploits precies heeft aangetroffen. Dit willen de hackers zolang mogelijk geheim houden om Apple niet de mogelijkheid te geven de kwetsbaarheden te verhelpen. Userland exploits zijn softwarematige kwetsbaarheden, waardoor Apple deze fouten eenvoudig met een patch kan verhelpen.

0 Reactie(s) op: Chronic Dev Team vindt vijf exploits die jailbreak voor iOS 5 mogelijk maken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.