Chromebook is populairste computer bij Amazon

Door: rene-schoemaker | 03 januari 2013 00:00

Mac

De netbook sterft dit jaar uit, nu Asus en Acer ermee stoppen, maar vooralsnog is de grootste verkoophit van 2013 de Chromebook van Samsung. De uit de kluiten gewassen netbook is bestseller op Amazon.

Ruim boven alle nieuwste versies van de MacBook Air en MacBook Pro prijkt en pronkt de Samsung Chromebook bovenaan de lijst van Best Sellers bij Amazon. De prijs van het apparaat (vanaf 249 dollar) is mogelijk mede bepalend geweest voor de keuze van de consument. Nummer 2 op de lijst is met 1115 dollar (tweedehands 789 dollar) een stuk duurder, maar dat is dan ook een MacBook Pro, nieuwste versie.

Chromebook vrijwel uitverkocht

De Samsung Chromebook is zelfs vrijwel uitverkocht bij Amazon. Op het moment van schrijven waren er nog maar drie WiFi-modellen in voorraad. De goedkoopste versie van de Chromebook, die van 249 dollar, kan Amazon alleen maar leveren via partnerwinkels. Zelf heeft de online retailgigant hem niet meer in de opslag. Doordat het via partners wordt geleverd, komt er wel tot aan 30 procent bovenop de originele prijs.

De populariteit van de Chromebook komt aan het begin van het jaar dat de geschiedenis ingaat als het jaar dat de ooit zo gehypete netbook zijn laatste adem uitblaast. Zowel Asus als Acer, de enige echte overgebleven leveranciers van de netbook, geven er de brui aan. Asus zei afgelopen september te stoppen met de EEE PC, Acer volgde kort erna door te melden dat de productielijnen voortaan worden gebruikt voor de aanmaak van tablets. Die moeten de ruimte die er in de markt is onder het segment van de goedkope laptops opvullen.

0 Reactie(s) op: Chromebook is populairste computer bij Amazon

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.