Google maakt Chrome efficiënter op de Mac

Door: jeroen-kuiper | 15 juni 2015 10:44

Mac

Google werkt aan een efficiëntere Chrome-browser, en richt zich daarbij vooral op de versie voor de Mac. Dat meldt software engineer Peter Kasting van het Amerikaanse bedrijf op social media.

Peter Kasting licht in een post op Google+ toe wat er inmiddels al is gedaan om Chrome efficiënter te laten werken op de Mac. Eén van de veranderingen is bijvoorbeeld dat openstaande tabs die je op dat moment niet gebruikt minder prioriteit krijgen. Hierdoor kan de processor zich richten op de actieve taken en taken die meer van de processor vragen. De software engineer van Google zegt in de post dat het gebruik van de processor voor sommige taken zelfs met 70 procent is verlaagd.

Verbeteringen voor Mac heeft prioriteit

Volgens Kasting heeft de verbetering van de prestaties van Chrome op de Mac een hoge prioriteit en kunnen we waarschijnlijk nog meer verbeteringen verwachten voor de Google-browser. Het team dat werkt aan Chrome heeft nog meer plannen om de prestaties van de browser ter verbeteren waar we wellicht binnenkort meer over horen. Apple is zelf ook bezig met het verbeteren van de prestaties van de Macs. De prestaties van de nieuwe versie van OS X, El Capitan, zullen ook sterk verbeterd zijn. Het besturingssysteem werd vorige week gepresenteerd op de WWDC en komt in de herfst uit.

1 Reactie(s) op: Google maakt Chrome efficiënter op de Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 15 juni 2015 21:05 Anoniem
    Het zou inderdaad leuk zijn als youtube eens deftig zou werken
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.