Chinezen met elkaar op de vuist om iPad 2

Door: loek-essers | 09 mei 2011 10:58

Mac

In een drukke rij voor de iPad 2 in China is een vechtpartij uitgebroken, met gewonden en een gebroken ruit tot gevolg. Een Apple-medewerker zou een klant hebben geslagen met een metalen staaf.

De vechtpartij werd waarschijnlijk veroorzaakt door een aantal mensen die voordrongen in de rij voor de Apple winkel in het Sanlutin district in Peking. Een Apple-medewerker die niet van Chinese afkomst is zou verschillende voordringers uit de rij voor de winkel hebben geduwd, bericht Webwerelds zustersite PC World, die zich baseert op de dertigjarige Wang Ming die toevallig langs liep tijdens het incident. Hij kreeg een fles tegen zijn hoofd.

IJzeren staaf

De Apple-medewerker zou het gemunt hebben op een voordringende handelaar. Veel Chinezen kopen iPads op om ze later voor 50 dollar meer weer van de hand te doen aan wachtenden in de rij. De vraag naar de iPad's is zo groot dat mensen hier op in willen gaan, bericht het Chinese staatspersbureau Xinhua. De buitenlandse Apple-medewerker zou volgens The Asian Tech Catalog zelfs een Chinees geslagen hebben met een metalen staaf.

Hoewel onduidelijk blijft wat er precies waar is van bovenstaande verhalen, is wel duidelijk dat er een vechtpartij heeft plaatsgevonden. In video's en foto's die op het web zijn gepubliceerd zijn gewonden te zien. Ook is er een gort geslagen glazen deur te zien.

Apple bevestigt

Een woordvoerster van Apple bevestigt tegen The Guardian het geweld voor de deur. Volgens haar is de winkel na het incident "enkele uren gesloten nadat een groep die buiten stond onhandelbaar werd". Het winkelpersoneel heeft de deuren gesloten om zichzelf te beschermen. Verder wilde de zegsvrouw alleen nog kwijt dat de veiligheid van werknemers en klanten topprioriteit heeft voor Apple.

In onderstaande video de situatie zoals hij was vlak na het incident. Volgens Asian Tech Catalog is er niet uit af te leiden wat er precies is gebeurd. Foto's van gewonden en de ravage bij de winkel staan hier.

Update 13.42 uur: Volgens een andere bron die erbij was zou de ruzie niet zijn ontstaan om de iPad 2, maar om een witte iPhone 4, meer bij PC World.

0 Reactie(s) op: Chinezen met elkaar op de vuist om iPad 2

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.