Chinese techneut klaagt Apple aan wegens patentschending met FaceTime

Door: Wouter Hoeffnagel | 08 augustus 2012 13:58

iPad

Apple is in China aangeklaagd wegens patentschending. Apple zou met FaceTime een patent schenden dat in 2003 aan een Chinese techneut werd toegewezen. In het patent wordt beschreven hoe een gesprek op een telefoon via internet kan worden gevoerd.

Het is niet precies duidelijk wie Apple heeft aangeklaagd. MIC Gadget weet alleen te melden dat de voornaam van de man 'Lee' luidt. Het patent werd in eerste instantie toegewezen aan het Taiwenese technologiebedrijf waar Lee werkzaam was. Het patent werd in 2003 echter overgeschreven op zijn eigen naam, waardoor de man het patent persoonlijk in handen kreeg.

Schadevergoeding

Lee heeft zijn aanklacht ingediend bij de rechtbank in Zhenjiang en vraagt Apple te stoppen met het schenden van zijn patent. De Chinese man vraagt in de aanklacht niet specifiek om een schadevergoeding. De rechtbank in Zhenjiang zou contact op hebben genomen met Apple over de aanklacht, maar nog geen reactie hebben ontvangen.

Het patent dat Apple met FaceTime zou schenden beschrijft hoe via internet een telefoongesprek kan worden gevoerd. Lee ontwikkelde de technologie nadat hij via zijn werk te maken kreeg met hoge kosten voor het voeren van internationale telefoongesprekken. De man zou daarom een technologie hebben ontwikkeld die gebruik maakt van een dataverbinding, wat aanzienlijk in de kosten scheelt.

0 Reactie(s) op: Chinese techneut klaagt Apple aan wegens patentschending met FaceTime

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.