Chinese schrijvers klagen Apple voor het verkopen van illegale boeken

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 januari 2012 18:02

Nieuws

Een groep van negen bekende Chinese schrijvers klaagt Apple aan wegens het schenden van hun auteursrechten. De schrijvers claimen dat Apple illegale kopieën van hun boeken heeft verkocht via de App Store.

Dit schrijft het Chinese People's Daily Online. Bei Zhicheng, een woordvoerder van een Chinese organisatie die opkomt voor de rechten van schrijvers, stelt dat Apple waarschijnlijk het enige grote internet-gerelateerde bedrijf in China is dat direct profiteert van de verkoop van illegale eBooks. 30% van alle omzet die in de App Store wordt gemaakt gaat naar Apple.

De groep met schrijvers zou Apple hebben verzocht de Chinese wetten te respecteren. Ook zouden de schrijvers hebben gevraagd om bewijs dat de boeken in de App Store aan de copyright-wetgeving voldoen. Zhicheng stelt dat Apple dit heeft geweigerd. Een aantal van de illegale boeken zouden inmiddels miljoenen keren zijn gedownload. Zhicheng claimt dat dit de auteurs miljoenen dollars heeft gekost. De schrijvers eisen daarom 11,91 miljoen yuan van Apple.

De Chinese schrijvers zijn daarom van plan Apple aan te klagen voor de illegale verkoop van 37 boeken. Onder de schrijvers die een aanklacht voorbereiden zijn de bekende Chinese schrijvers Han Han, Li Chengpeng en Murong Xuecun.

Via: iPhoneclub

0 Reactie(s) op: Chinese schrijvers klagen Apple voor het verkopen van illegale boeken

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.