Chinese schrijvers eisen 2,7 miljoen euro van Apple

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 februari 2012 20:29

Nieuws

Negen Chinese schrijvers sleepte begin januari Apple voor rechter voor het verkopen van illegale kopieën van hun boeken. In een herziening van hun eerdere aanklacht hebben de schrijvers de schadevergoeding die zijn van Apple eisen verdubbeld.

Dit schrijft onze Amerikaanse zusterwebsite Macworld. De schrijvers eisten in eerste instantie een schadevergoeding van 11,91 miljoen yuan. In de herziene versie van hun klacht hebben zij de schadevergoeding verdubbeld naar 23 miljoen yuan, zo'n 2,7 miljoen euro.

De schrijvers stellen dat illegale kopieën van hun boeken via Apple's App Store zijn verspreid. De schrijvers zouden hierdoor miljoen euro's zijn misgelopen. Ook Apple zit hierbij volgens de schrijvers fout, aangezien het bedrijf 30% van de omzet van de illegale kopieën ontvangt.

Bei Zhicheng, woordvoerder van een Chinese organisatie die opkomt voor de rechten van schrijvers, zegt Apple gevraagd te hebben de Chinese wetten te respecteren en bewijs te tonen dat de boeken in de App Store worden aangeboden aan de copyright-wetgeving voldoen. Dit zou Apple echter hebben geweigerd.

De groep schrijvers bestaat uit negen verschillende Chinese schrijvers, waaronder de bekende schrijvers Han Han, Li Chengpeng en Murong Xuecun.

0 Reactie(s) op: Chinese schrijvers eisen 2,7 miljoen euro van Apple

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.