Chinese resellers halen iPad uit de handel

Door: Wouter Hoeffnagel | 19 februari 2012 12:17

Nieuws

Chinese resellers hebben de iPad uit de handel gehaald. De stap is een reactie op de lopende rechtszaak tussen Proview en Apple over de Chinese rechten op de merknaam iPad.

De Shanghai Daily schrijft dat Proview vrijdag tijdens een persconferentie heeft benadrukt dat het bedrijf de Chinese rechten op de merknaam iPad in handen heeft. Het bedrijf heeft Chinese resellers daarom gevraagd de verkoop van de iPad stil te leggen.

Uit de schappen

China's grootste electronicareseller Suning zou gehoor hebben gegeven aan de oproep en de iPad inmiddels uit de schappen hebben gehaald. Ook de Amazon.cn en 360buy.com zouden het apparaat niet langer verkopen.

Eerder werd bekend dat Proview ruim 1,5 miljard dollar eist van Apple als het bedrijf de verkoop van de iPad in China niet stillegt. Dit bedrag zou Proview nodig hebben om te kunnen voldoen aan de eisen van zijn schuldeisers.

Hoger beroep

Een Chinese rechtbank oordeelde vorig jaar dat Proview de Chinese rechten op de merknaam in handen heeft. Het hoger beroep van Apple in deze zaak loopt nog steeds. Mocht Apple het hoger beroep ook verliezen kan het bedrijf kiezen tussen het stilleggen van de verkoop van de iPad, het wijzigen van de merknaam of het betalen van 1,5 miljard dollar compensatie aan Proview.

0 Reactie(s) op: Chinese resellers halen iPad uit de handel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.