Chinese rechtbank wil schikking tussen Apple en Proview

Door: Wouter Hoeffnagel | 23 april 2012 21:01

Nieuws

De Chinese rechtbank probeert een schikking te treffen in de rechtszaak tussen Apple en Proview. Proview probeerde eerder al een schikking te treffen, maar Apple had hier toen geen interesse in.

Dit schrijft ZDNet. Het hogegerechtshof van Guangdong in Zuid-China probeert Apple en Proview rond de tafel te krijgen, nadat het Apple's verdedigingen tegen de aantijgingen van Proview had aangehoord. De hoogste rechter van het gerechtshof zou tegen een lokale Chinese staatskrant hebben gezegd dat Apple en Proview inmiddels rond de tafel zitten. Een advocaat van Proview zei tegen Associated Press dat 'het waarschijnlijk is dat het dispuut buiten de rechtszaal wordt opgelost'.

Merknaam iPad

Proview heeft Apple aangeklaagd voor 10 miljard yuan, omgerekend ongeveer 1,2 miljard euro. Apple kocht in 2006 de rechten op de merknaam 'iPad' van Proview Technologies. Het moederbedrijf van Proview Technologies, Proview Electronics, claimt echter dat de Chinese rechten geen onderdeel waren van deze deal. Deze rechten zouden dus nog in handen zijn van Proview.

Het is echter de vraag of Apple bereid is een schikking met Proview te treffen. Het bedrijf lijkt zeker van zijn zaak en sloeg een eerdere schikking af. Daarnaast stellen meerdere bronnen dat Proview met de rechtszaak zijn schuldeisers op afstand wil houden. Het bedrijf zou zelf in grote financiële problemen verkeren.

0 Reactie(s) op: Chinese rechtbank wil schikking tussen Apple en Proview

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.