Chinese nieuwe jaar valt voor sommigen in het water door grote vraag naar de iPhone

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 december 2012 19:11

iPad

Het Chinese nieuwe jaar is in China een grote feestdag. Chinese zijn rond de Chinese jaarwisseling doorgaans dan ook minstens twee weken vrij om feest te vieren. Werknemers van leveranciers van Apple zijn door de enorme vraag naar de Apple-producten in 2013 echter niet vrij tijdens oud en nieuw.

De Taiwanese nieuwswebsite United Daily News schrijft dat een aantal van Apple's leveranciers tijdens het Chinese nieuwe jaar gewoon aan het werk blijven om voldoende iPhone 5's en iPad mini's te kunnen produceren. De Chinese jaarwisseling valt in februari. Werknemers zijn doorgaans vanaf 10 februari vrij.

Stagiaires

Eén van de bedrijven die tijdens het Chinese nieuwe jaar door blijft werken is Foxconn, het bedrijf dat de iPhone 5 en iPad mini produceert. Daarnaast werkt ook Flexium Interconnect, leverancier van printplaten die in Apple-producten worden gebruikt, tijdens de jaarwisseling een fabriek open houden om de productie niet te vertragen. Flexium zou voornamelijk stagiaires tijdens oud en nieuw aan het werk zetten.

Het is niet precies duidelijk hoeveel Chinese arbeiders door de grote vraag naar de iPhone en iPad mini tijdens de Chinese jaarwisseling geen vrij kunnen krijgen.

0 Reactie(s) op: Chinese nieuwe jaar valt voor sommigen in het water door grote vraag naar de iPhone

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.