Chinese leger brengt app uit via Cydia

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 augustus 2011 14:02

iPad

Het Chinese leger heeft een nieuwsapp uitgebracht die alleen op de iPhone kan draaien als deze is voorzien van een jailbreak. Het is de eerste keer dat een grote organisatie besluit Apple's App Store te boycotten en enkel voor Cydia te kiezen.

iSmashPhone.com schrijft dat de app gebruikers op de hoogte houdt van het laatste nieuws rondom het Chinese Volksbevrijdingsleger. Het nieuws dat in de app verschijnt is afkomstig van PLA Daily, een nieuwswebsite die onder controle staat van het Chinese Ministerie van Defensie.

De app moet het leger transparanter maken. Het Chinese Ministerie van Defensie krijgt regelmatig kritiek over de geheimzinnigheid rondom het grote defensiebudget van het land. Het is niet duidelijk waar China dit budget, dat het grootste defensiebudget ter wereld is, aan besteed. Het Ministerie van Defensie zegt in een verklaring daarom met de app meer openheid van zaken te geven.

De app van het Chinese Volksbevrijdingsleger

Het is niet duidelijk waarom het Chinese leger heeft gekozen de app alleen in Cydia aan te bieden. De Chinese overheid staat erom bekend dat zij graag de controle houdt over de informatie die het Chinese volk toegespeeld krijgt. Aangezien de Chinese overheid geen enkele controle kan uitoefenen over de App Store kan dit een reden zijn de appwinkel te boycotten. Daarnaast is het mogelijk dat Apple de app heeft afgekeurd en dat daarom is besloten de app in Cydia aan te bieden.

0 Reactie(s) op: Chinese leger brengt app uit via Cydia

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.