Chinese klanten kunnen Apple voortaan in termijnen betalen

Door: Wouter Hoeffnagel | 16 januari 2013 17:30

iPad

Apple gaat Chinese klanten de mogelijkheid bieden producten in termijnen te betalen. Het bedrijf hoopt hiermee de verkoop van zijn producten in China een boost te geven en zijn marktaandeel op de Chinese markt te vergroten.

Financial Times meldt dat Chinese klanten voortaan bestellingen vanaf 300 Yuan, zo’n 36 euro, in termijnen kunnen betalen. Consumenten kunnen zelf kiezen in hoeveel maanden zij het bedrag willen terugbetalen. Klanten die kiezen voor een termijn van 12 maanden hoeven geen rente te betalen.

18 of 24 maanden

Het is ook mogelijk te kiezen voor een termijn van 18 maanden met een rente van 6,5 procent. Klanten die 24 maanden willen doen over het betalen van een bestelling betalen een rente van 8,5 procent. De maximum waarde van een bestelling die Chinese klanten in termijnen kunnen betalen ligt op 30.000 yuan, zo’n 3.635 euro. De dienst is beschikbaar voor consumenten die beschikken over een credit card van de China Merchant Bank.

Door gespreid betalen mogelijk te maken kan Apple de verkoopcijfers van de iPhone in China flink verhogen. Financial Times meldt dat consumenten die voor de eerste keer een smartphone kopen een steeds belangrijker deel uitmaken van de Chinese smartphonemarkt. Deze groep beschikt doorgaans over een relatief klein budget, waardoor de iPhone vaak buiten bereik is. Door in termijn te betalen kan deze groep consumenten toch een iPhone aanschaffen.

China wordt Apple’s belangrijkste markt

Apple richt zich de laatste tijd steeds meer op China. Apple's CEO Tim Cook zei onlangs in een interview met de Chinese staatskrant Xinhua dat China Apple’s belangrijkste markt wordt. Op dit moment is de Verenigde Staten nog Apple’s grootste afzetmarkt. Cook bracht deze maand voor de tweede keer in tien maanden tijd een bezoek aan het Aziatische land. Hier zou Apple onder andere een bezoek hebben gebracht aan China Unicom, een Chinese telecomprovider waarmee het bedrijf al langer samenwerkt.

De Apple-CEO zou daarnaast in gesprek zijn gegaan met China Mobile over een samenwerking. China Mobile is de grootste telecomprovider ter wereld met 700 miljoen Chinese klanten. De provider biedt op dit moment nog niet de iPhone aan. Een samenwerking met de provider zou Apple dus toegang geven tot een enorme groep nieuwe potentiële klanten.

0 Reactie(s) op: Chinese klanten kunnen Apple voortaan in termijnen betalen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.