Chinese fabrikanten gaan samenwerking aan om rechtszaken van Apple te voorkomen

Door: Wouter Hoeffnagel | 31 december 2011 16:00

Nieuws

Een aantal Chinese fabrikanten van smartphones zijn een samenwerking aan gegaan om zich te verdedigen tegen mogelijke patentrechtszaken van onder andere Apple. Door patenten te delen met elkaar willen de bedrijven zich beter tegen grote internationale bedrijven kunnen verweren.

Dit schrijft Digitimes op basis van anonieme Taiwanese bronnen. De bedrijven Lenovo, ZTE, TCL, Coolpad en Konka hebben besloten een alliantie te vormen. Chinese fabrikanten weten steeds meer smartphones te verkopen. Uit gegevens van Strategy Analytics blijkt dat er in het derde kwartaal van 2011 24 miljoen smartphones zijn verkocht op de Chinese markt. De Chinese markt is hierdoor groter dan de Amerikaanse markt.

Grote internationale bedrijven zoals Apple richten zich hierdoor steeds vaker op de Chinese markt en proberen hun patenten beter te beschermen. Als onderdeel hiervan klagen de bedrijven steeds vaker Chinese fabrikanten aan wegens patentschending. De Chinese bedrijven zouden zich daarom voorbereiden op rechtszaken van onder andere Apple.

0 Reactie(s) op: Chinese fabrikanten gaan samenwerking aan om rechtszaken van Apple te voorkomen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.