Chinese douane kan iPad-ban niet aan

Door: rene-schoemaker | 15 februari 2012 12:17

iPad

Een import- en exportban op de iPad in China is vanwege de enorme markt onmogelijk uit te voeren, zeggen lokale douaneambtenaren. Ondertussen heeft Amazon China de iPad uit de schappen gehaald.

Proview Technology heeft diverse lokale douanekantoren gevraagd de in- en uitvoer van iPads tegen te houden, omdat het bedrijf het recht op de merknaam 'iPad' bezit. Maar dat blijkt een zware kluif, zegt Proview tegen Reuters. “De douane heeft ons verteld dat een ban moeilijk is uit te voeren vanwege de enorme grootte van de markt." Volgens Proview hebben de lokale douaneautoriteiten het verzoek tot een verbod op de in- en uitvoer doorgespeeld naar het ministerie in Beijing.

Proview heeft tot nu toe met succes Apple juridisch aangepakt vanwege het gebruik van de naam 'iPad'. Apple zegt die merknaam al enige tijd geleden te hebben gekocht voor wereldwijd gebruik, maar Proview heeft het recht op de naam in de Chinese markt, zo bepaalde de rechter. Eerder werden door de autoriteiten al diverse iPads bij winkels in beslag genomen op verzoek van Proview.

Opnieuw iPads in beslag genomen

Het Chinese bedrijf heeft nu nieuwe verzoeken tot verkoopverboden gedaan in diverse steden. Volgens The New York Times is de stad Xuzhou met 1,8 miljoen inwoners op dat verzoek ingegaan. Ambtenaren hebben al enkele winkels bezocht om iPads in beslag te nemen. Er liggen nog verzoeken tot een verkoopverbod in zo'n twintig steden.

Volgens The Next Web hebben de online retailers Amazon China en Suning de iPad uit voorzorg uit hun catalogus gehaald. Beide online winkels zijn relatief kleine spelers op de Chinese markt, maar de actie geeft wel aan hoe precair de situatie is voor Apple in China.

0 Reactie(s) op: Chinese douane kan iPad-ban niet aan

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.