Chinese authoriteiten sluiten namaak-Apple Stores

Door: Wouter Hoeffnagel | 25 juli 2011 14:33

Mac

De ontmaskering van de nagemaakte Apple Store in Kunming heeft flink wat los gemaakt. Naast de winkel in Kunming zijn inmiddels een aantal andere nagemaakte winkels ontdekt in het land. De Chinese overheid doet inmiddels onderzoek naar vijf winkels.

Bloomberg weet te melden dat twee van de vijf nagemaakte Apple Stores inmiddels zijn gesloten. Het gaat hierbij om bedrijven die niet de juiste vergunningen hadden. Beide winkels staan in Kunming. De drie andere bedrijven die door de Chinese overheid werden onderzocht hebben de juiste vergunningen. Het stadsbestuur van Kunming heeft volgens Bloomberg van Apple geen verzoek ontvangen om actie tegen de winkels te ondernemen.

Een eerder ontdekte winkel in Kunming leek op het eerste oog identiek te zijn aan een echte Apple Store. Door kleine details die niet klopte viel de winkel echter door de mand. Zo bleken de muren van de winkel slecht geschilderd te zijn en droeg het personeel bordjes om hun nek zonder namen.

De eigenaar van de winkel bleek voorheen een Authorized Apple Reseller te zijn geweest. Apple betrapte de winkel echter op het verkopen van producten boven de adviesprijs, wat niet is toegestaan. Als reactie hierop werd de licentie van de winkel ingetrokken. De eigenaar is echter niet gestopt met zijn activiteiten en heeft via de grijze markt producten weten te bemachtigen voor zijn winkel.

0 Reactie(s) op: Chinese authoriteiten sluiten namaak-Apple Stores

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.