Chinees bedrijf: 'Apple schendt met Siri onze patenten'

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 juli 2012 15:44

iPad

Het Chinese Zhizhen Network Technology klaagt Apple aan wegens patentschending. Apple maakt volgens de aanklacht met zijn spraakherkenningstechnologie Siri inbreuk op een patent van Zhizhen.

MIC Gadget schrijft dat Zhizhen sinds 2006 een patent in handen heeft op een 'instant messaging chatbot-systeem' onder de naam 'Xiaoi Bot'. Xiaoi Bot is een Chineestalige chatbot die vragen van gebruikers beantwoord. De chatbot is onder andere geïntegreerd in de Smart TV's van Lenovo en een eigen app van Zhizhen. Ook is de bot beschikbaar op zowel Windows Live Messenger als Yahoo Messenger.

Presentatie op website

Zhizhen vroeg het patent op Xiaoi Bot aan op 13 augustus 2004. Het patent, dat de naam 'ZL200410053749.9' draagt, werd op 15 februari 2006 toegewezen aan het bedrijf. Apple heeft in mei 2012 van Zhizhen bericht ontvangen over de patentschending. Zhizhen richt zich in de rechtszaak niet op Siri als dienst op zich, maar op de manier waarop Apple Siri op zijn Chinese website presenteert.

MIC Gadget merkt op dat Apple de informatiepagina over Siri inmiddels van zijn Chinese website heeft verwijderd. Het lijkt er dan ook op dat Apple al stappen heeft ondernomen om schending van het patent van Zhizhen te voorkomen.

0 Reactie(s) op: Chinees bedrijf: 'Apple schendt met Siri onze patenten'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.