Cal: De mooiste agenda

Door: Robin Smit | 15 juli 2013 11:41

iPad

Het zal niet de eerste keer zijn dat we zien hoe een succesvolle ontwikkelaar zijn oog voor ontwerp laat vallen op een nieuw product. Dit is nu ook weer het geval bij de makers van de succesvolle takenmanager Any.DO. Met Cal wordt nu namelijk ook de manier waarop we afspraken bijhouden volledig omgegooid.

In plaats van te kijken naar veel bestaande agenda’s hebben de makers van Any.DO met Cal een fris ontwerp neergezet. Zo bestaat Cal uit verschillende lagen met schermen die over elkaar heen liggen. Op het bovenste scherm vind je een maandoverzicht en de afspraken en taken die je voor deze dag hebt staan. Op de laag hieronder worden de verjaardagen van je vrienden weergegeven en de onderste laag toont je elke dag nieuwe, inspirerende foto’s. Deze manier van het plaatsen van schermen werkt erg fijn.

Cal weet zich verder te onderscheiden van andere agenda’s door de prachtige vormgeving. Zo is deze strak en overzichtelijk, maar ook voorzien van mooi geïntegreerde foto’s van vrienden voor bijvoorbeeld verjaardagen. Wie erg gehecht is aan een weekweergave in zijn agenda zal wel even moeten wennen aan Cal, want die functionaliteit is niet aanwezig in de app.

Kortom

Cal is een agenda van de makers van Any.DO. Het gebruik van verschillende lagen in de app houdt de agenda overzichtelijk en innovatief. De strakke vormgeving en het gebruik van foto’s zorgt er ook nog eens voor dat de app er prachtig uitziet. Het enige dat nog mist is een weekweergave.

Beoordeling 8/10

Prijs: Gratis

Beschikbaar voor: iPhone

Download Cal in de App Store

0 Reactie(s) op: Cal: De mooiste agenda

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.