Buitenlandse Apple Stores ontslaan grote groep medewerkers

Door: Wouter Hoeffnagel | 15 augustus 2012 13:54

iPad

Een flink aantal medewerkers van Apple Stores in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada zijn ontslagen. Het gaat om medewerkers die vaak slechts korte tijd in dienst zijn geweest en amper waren ingewerkt.

MacRumors meldt dat bij een Apple Store in het Verenigd Koninkrijk alle medewerkers die minder dan zes maanden bij de winkel werkzaam waren zijn ontslagen. Sommige medewerkers zouden zelfs pas een maand in dienst zijn geweest en hun training net hebben afgerond. Naast het ontslaan van bestaande medewerkers zou Apple ook een stop hebben gezet op het aannemen van nieuwe medewerkers en het overplaatsen van bestaande werknemers.

Part-time medewerkers

Apple Stores in de Verenigde Staten en Canada zouden vooral hard snijden in het aantal uur dat part-time medewerkers in de winkels aan het werk zijn. Sommige medewerkers zouden in zijn geheel geen uren meer toegewezen hebben gekregen. MacRumors stelt dat de problemen in de Apple Stores waarschijnlijk niets met de economie te maken hebben, maar met fluctuaties in de drukte in de Apple Stores. Zo is het in de zomermaanden erg rustig in de winkels, terwijl vanaf september tot de feestmaanden de drukke periode aanbreekt. Het lijkt er dus op dat Apple moeite heeft zijn personeelsbestand op deze fluctuaties af te stemmen.

Apple wordt al lange tijd geplaagd door kritiek op de wijze waarop het bedrijf medewerkers van zijn retailwinkels behandeld. Om deze kritiek de wereld uit te hebben besloot Apple onder andere het salaris van een flink aantal medewerkers te verhogen.

0 Reactie(s) op: Buitenlandse Apple Stores ontslaan grote groep medewerkers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.