Bug geeft iCloud-gebruikers tot 2050 gratis 25GB opslagruimte

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 oktober 2012 14:25

iPad

De opslagruimte van een aantal iCloud-gebruikers is ongevraagd verhoogd tot 25GB. De gebruikers kunnen tot maar liefst 30 september 2050 gebruik maken van de extra opslagruimte. Het gaat hoogstwaarschijnlijk om een fout in de software achter iCloud.

De fout werd ontdekt door de Apple-website TUAW, die een tip ontving van een lezer. De extra opslagruimte is toegewezen op 30 september. Apple gaf gebruikers van het opgeheven MobileMe eerder toegang tot 20GB gratis opslagruimte bij iCloud. Gebruikers hadden hierdoor langer de gelegenheid bestanden van de Apple-servers af te halen en iCloud uit te proberen.

Stopzetten van extra opslagruimte

Deze extra opslagruimte zou tot 30 september 2012 beschikbaar zijn. Het lijkt er dan ook op dat er iets is fout gegaan bij het stopzetten van de extra opslagruimte van voormalig MobileMe-gebruikers. Opvallend genoeg blijkt de fout echter ook gebruikers te treffen die nooit een MobileMe-account hebben gehad.

Het is onduidelijk of de iCloud-gebruikers de extra gratis opslagruimte daadwerkelijk tot 2050 mogen gebruiken. Ook is het niet duidelijk of de gebruikers daadwerkelijk 25GB opslagruimte tot hun beschikking hebben of dat de hoeveelheid opslagruimte alleen verkeerd wordt weergegeven.

0 Reactie(s) op: Bug geeft iCloud-gebruikers tot 2050 gratis 25GB opslagruimte

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.