Budget-iPod touch: 16GB, 4 inch scherm en slechts 1 camera

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 mei 2013 14:49

iPhone

Apple lanceert een goedkopere variant van de vijfde generatie iPod touch. Het apparaat is voorzien van 16GB opslagruimte en heeft net als de vorig jaar geïntroduceerde varianten van de iPod touch een 4 inch scherm. Het nieuwe model is echter uitgerust met slechts één camera. De 16GB iPod touch ligt voor 239 euro in de winkel.

De 32GB- en 64GB-variant van de vijfde generatie iPod touch zijn al langer beschikbaar. Het 32GB-model is het goedkoopste model van de twee en is voor 327 euro te koop. De prijs van de vijfde generatie iPod touch lag hierdoor relatief dicht bij de iPad mini, die vanaf 335 euro in de winkel ligt. Wel kon je kiezen voor de goedkopere 16GB iPod touch van de vierde generatie, maar deze is niet voorzien van een 4 inch scherm en heeft slechtere camera's. Dankzij de introductie van het nieuwe 16GB-model kan je nu dus tegen een relatief lage prijs een vijfde generatie iPod touch aanschaffen.

Verschil met 32GB- en 64GB-model

De nieuwe iPod touch 16GB is overigens niet helemaal gelijk aan de 32GB- en 64GB-versie van de vijfde generatie. Het 16GB-model is aan de achterzijde niet voorzien van de 5 megapixel iSight-camera die we kennen van zijn grotere broers. Het apparaat heeft echter wel gewoon een HD-camera aan de voorzijde, waardoor je toch met de iPod FaceTime-gesprekken kunt voeren en video's in HD kunt opnemen.

De nieuwe 16GB iPod touch is alleen aan de voorzijde voorzien van een camera

Ook is de 16GB-variant niet uitgerust met een bevestigingspunt voor iPod touch Loop, een band waarmee je de iPod touch aan je pols kunt vastmaken en voorkomt dat het apparaat kan vallen. De iPod touch 16GB is daarnaast alleen verkrijgbaar in de kleurencombinatie zwart en zilver. Dit in tegenstelling tot zowel het 32GB- als 64GB-model, die beide in de kleuren zwart, wit, roze, geel, blauw en rood te koop zijn.

Verschil met vierde generatie iPod touch

Apple verkocht tot vandaag het 16GB-model van de vierde generatie iPod touch. Ten opzichte van dit model is de vijfde generatie een flinke upgrade. De vierde generatie is uitgerust met een 3,5 inch scherm, terwijl het nieuwe model van een 4 inch scherm voorzien is. Het vorige model moest het doen met een Apple A4-processor, terwijl het nieuwe model is uitgerust met de flink krachtigere Apple A5-processor. Het nieuwe 16GB-model is hierdoor sneller dan zijn voorganger.

De vijfde generatie iPod touch 16GB moet het dus met slechts één camera doen, terwijl de vierde generatie een camera aan zowel de voor- als achterzijde heeft. De camera van het nieuwe model zit aan de voorzijde van het apparaat en is wel aanzienlijk beter dan de FaceTime-camera van zijn voorganger. De vierde generatie iPod touch is uitgerust met een VGA-camera aan de voorzijde. De vijfde generatie is uitgerust met een 1,2 megapixel HD-camera. De videokwaliteit is hierdoor aanzienlijk beter.

De vierde generatie is 7,2 mm dik en weeg 101 gram. De vijfde generatie is 6,1 mm dik en weegt 88 gram. Het nieuwe model is dus zowel dunner als lichter. Wel is de vijfde generatie 12,4 mm langer dan zijn voorganger.

De nieuwe 16GB iPod touch is dunner en lichter dan zijn voorganger

1 Reactie(s) op: Budget-iPod touch: 16GB, 4 inch scherm en slechts 1 camera

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • 4 maart 2015 12:56 Anoniem
    Ik heb zo'n ipod ik vind het een afrader de gewone ipod touch 5 is veel beter
    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
    met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.