Bronzen Steve Jobs-standbeeld wordt op 21 december onthuld

Door: Wouter Hoeffnagel | 11 december 2011 12:04

Nieuws

Het Hongaarse softwarebedrijf Graphisoft onthult op 21 december een bronzen standbeeld van Steve Jobs. Het beeld wordt in het Graphisoft Park in de Hongaarse hoofdstad Boedapest geplaatst.

Dit schrijft Associated Press. Het standbeeld is gebouwd door de Hongaarse kunstenaar Erno Toth. Toth heeft in het standbeeld veel herkenbare attributen verwerkt. Denk hierbij aan de typerende bril, de sportschoenen, jeans en coltrui. Het beeld weegt maar liefst 220 kilo.

Graphisoft kondigde kort na het overlijden van Steve Jobs aan een standbeeld te willen laten bouwen. Het bedrijf blijkt zijn plannen te hebben doorgezet en presenteert binnenkort het beeld. Graphisoft zegt Jobs te zien als de grootste held van het informatietijdperk. Jobs steunde Graphisoft in 1984 toen het bedrijf zijn eerste softwareprogramma presenteerde tijdens de CEBIT.

Jobs was ook aanwezig op dit evenement en besloot het bedrijf te steunen bij de ontwikkeling en distributie van de ontwerpsoftware ArchiCAD. Graphisoft kreeg onder andere geld en computers van Apple. Ook heeft Apple haar distributienetwerk aan Graphisoft beschikbaar gesteld.

Het bronzen beeld van Steve Jobs (bron: Reuters)

0 Reactie(s) op: Bronzen Steve Jobs-standbeeld wordt op 21 december onthuld

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.