Brochure van Apple's nieuwe campus in Cupertino duikt op

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 mei 2012 14:05

Nieuws

De nieuwe Apple-campus in Cupertino gaat plek bieden aan 13.000 medewerkers van Apple. Het gebouw gaat de bestaande Apple-campus op 1 Infinity Loop niet vervangen, maar ondersteunen.

Dit blijkt uit een brochure die 9to5Mac in handen heeft. Apple stuurde de brochure naar de buren van zijn nieuwe campus om hen te betrekken in de ontwikkeling van het pand. In de brochure vraagt Apple zijn nieuwe buren feedback te geven op het project.

LEED-certificering

Uit de brochure blijkt dat de campus de LEED-certificering van de US Green Building Council krijgt. De certificering toont aan dat het enorme gebouw voldoet aan eisen die de raad heeft opgesteld op het gebied volksgezondheid en milieu. Om de certificering te behalen moet een gebouw onder andere zuinig omgaan met water, energie-efficiënt zijn en op duurzame wijze zijn ontwikkeld.

Verder geeft Apple aan de campus niet openbaar toegankelijk te maken voor het publiek. In het gebouw zal geen productiefaciliteiten of andere zware industrie plaats vinden. Het gebouw wordt door Apple omschreef als een 'onderzoeksfaciliteit'. De campus bevat onder andere een fitness- en recreatieruimte en een auditorium waar productlanceringen en andere evenementen zullen worden georganiseerd.

Opening

Apple geeft aan op dit moment te wachten op goedkeuring van zijn plannen door het bestuur van Cupertino. Het bedrijf stelt de goedkeuring later dit jaar te verwachten en is van plan direct hierna te beginnen met de bouw van de campus. Apple wil het pand in 2015 in gebruik nemen.

0 Reactie(s) op: Brochure van Apple's nieuwe campus in Cupertino duikt op

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.