Britse rechter: 'Galaxy Tab verschilt voldoende van iPad'

Door: Elmar Rekers | 09 juli 2012 13:47

Nieuws

De Galaxy Tab van Samsung verschilt op voldoende punten van de iPad. Het High Court of Justice in Londen heeft maandag besloten de verkoop van Samsungs tablet niet te verbieden in Groot-Brittannië.

Nadat de Galaxy Tab 10.1 eerder werd verboden in Duitsland en de Verenigde Staten, boog ook de Britse rechtbank zich maandag over een mogelijke verbanning van de tablet. Rechter Henry Carr meent echter dat het voor de gebruiker voldoende duidelijk is dat de Samsung-tablets andere apparaten zijn dan de iPad van Apple.

Uiterlijke overeenkomsten

De uitspraak van het High Court of Justice heeft betrekking op de Galaxy Tab 7.7, 8.9 en 10.1. Over de Galaxy Tab 2 wordt niet gesproken. Hoewel de platte pc's volgens Carr qua uiterlijk veel overeenkomsten vertonen met de iPad, is het vooral de achterkant die de twee concurrenten van elkaar doet verschillen.

Apple heeft Samsung vorig jaar in tientallen landen voor de rechtbank gesleept, omdat ze met hun Galaxy-tablets de iPad 'slaafs' zouden kopiëren. Momenteel loopt er nog in een aantal landen een zaak tussen de fabrikanten. De rechtbank in Den Haag wees een verkoopverbod op de Galaxy Tab 10.1 eerder ook al van de hand.

0 Reactie(s) op: Britse rechter: 'Galaxy Tab verschilt voldoende van iPad'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.