Brandstofcellen kunnen MacBooks weken van stroom voorzien

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 december 2011 18:37

Mac

Apple werkt aan notebooks die draaien op brandstofcellen in plaats van batterijen. Door de overstap naar brandstofcellen kunnen de laptops dunner en lichter worden.

Dit blijkt uit twee patentaanvragen die door AppleInsider zijn ontdekt. Het gaat om een patentaanvraag met de titel 'Fuel Cell System to Power a Portable Computing Device' en 'Fuel Cell System Coupled to a Portable Computing Device'. Met de technologie zou Apple willen inspelen op de vraag van consumenten naar duurzame energiebronnen.

Apple schrijft in de patentaanvraag dat de afhankelijkheid van olie van de Verenigde Staten de Amerikaanse overheid dwingt relaties te onderhouden met instabiele overheden in het Midden-Oosten. Daarnaast wijst het bedrijf op het risico dat de Verenigde Staten en haar inwoners lopen door het boren naar olie voor de Amerikaanse kust. Deze problemen hebben er volgens Apple toe geleid dat consumenten zich steeds bewuster worden van de noodzaak voor duurzame energiebronnen.

Brandstofcellen op basis van waterstof en dergelijke brandstoffen zouden draagbare elektronische apparaten voor dagen of zelfs weken van stroom kunnen voorzien. Wel merkt Apple in de patentaanvraag op dat het ontwikkelen van een systeem met brandstofcellen op basis van waterstof uitdagingen met zich mee brengt op het gebied van mobiliteit en effectiviteit.

In de patentaanvraag beschrijft Apple een brandstofcellensysteem dat in staat is energie te versturen naar en ontvangen van een oplaadbare batterij in draagbare elektronische apparaten. Door deze werkwijze is het niet noodzakelijk een grote en zware batterij in het brandstofcellensysteem in te bouwen.

0 Reactie(s) op: Brandstofcellen kunnen MacBooks weken van stroom voorzien

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.