Brabantse elektronicawinkelketen Electrostore failliet

Door: rene-schoemaker | 21 augustus 2013 10:14

Mac

Opnieuw gaat een elektronicaketen failliet. Electrostore in Brabant is de volgende in de groeiende neergang van winkelketens in dit marktsegment. Het bedrijf lijdt zwaar onder de slechte economie en de concurrentie van webwinkels.

Het gaat om een relatief kleine winkelketen in Brabant, met vestigingen in Rosmalen, Den Bosch, Best, Geldrop, Wijchen, Beuningen en Venray, meldt het Brabants Dagblad. Het faillissement is aangevraagd door eigenaar en directeur Ben van Dijk.

Om de concurrentie van webshops aan te gaan waren eerder dit jaar al twee vestigingen omgebouwd tot zo geheten Pickup Points voor de online verkoop, De hoofdvestiging in Uden blijft wel bestaan en wordt omgebouwd tot winkel waarin producten die online worden verkocht, kunnen worden getest en ‘beleefd’.

Keten bestond net 50 jaar

De keten, die dit jaar 50 jaar bestaat, zou al worden omgebouwd tot stenen ondersteuning voor de online verkoop, die wel toenam maar blijkbaar niet voldoende omzet kon genereren om het voortbestaan van de winkels te garanderen. Directeur Benito van Dijk zegt tegen Brabants Dagblad dat die koersverandering uiteindelijk te laat kwam. Het faillissement leidt tot ontslag voor zeventien werknemers.

Het faillissement van Electrostore is er een in een groeiende lijst van ondergegane elektronicaketens. In dit voorjaar gingen onder meer iCentre, Block Electrostore en De Harense Smid failliet, Een aantal winkels heeft een doorstart gemaakt, nadat iCentre werd overgenomen door Bas Group, de eigenaar van van Dixons en MyCom.

0 Reactie(s) op: Brabantse elektronicawinkelketen Electrostore failliet

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.