Bouw je eigen website met Wix en Impress.ly

Door: Dirk Schoofs | 04 december 2016 08:15

How To

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. Pagina 2
  3. Pagina 3

Tip 05: Twee weergaven

Hoewel de editor in WYSIWYG (what you see is what you get) werkt, kun je beter de knop Voorbeeld gebruiken om de voorvertoning van je werk te bewonderen: een geanimeerde achtergrond werkt namelijk uitsluitend in deze modus. Interessant is dat je kunt schakelen tussen de mobiele versie en desktopversie, zodat je zeker weet dat je website er op beide schermweergaven goed uitziet. Alle knoppen en menu-items werken in voorvertoning. Je zult merken dat in de gratis formule het Wix-logo op iedere pagina verschijnt. Om dit te verwijderen, zul je voor een premium-pakket moeten gaan.

Geschiedenis

Soms zou je de klok willen terugdraaien. De versie van vandaag ziet er bijvoorbeeld minder goed uit dan die van gisteren. Onder de knop Opslaan vind je de functie om de sitegeschiedenis op te vragen en op die manier kun je gelukkig steeds teruggaan in de tijd.

Je kunt steeds terugkeren naar een vroegere versie.

Tip 06: Structuur

Ondertussen heb je een idee van wat er op de overige pagina’s moet komen. Je doet er trouwens goed aan om een plan op papier te zetten. Bovendien is een website een project waarbij je voortdurend nieuwe webpagina’s wilt toevoegen (of verwijderen). Klik bovenaan links op de knop Pagina’s. Afhankelijk van het sjabloon dat je hebt gekozen, zullen hier al een reeks pagina’s klaar staan. Met de knop Toevoegen plaats je nieuwe webpagina’s. Achter de naam van iedere pagina staat een knop met drie puntjes. Die gebruik je om de pagina-indeling en de pagina-eigenschappen te wijzigen. Dit is bijvoorbeeld de plaats om de toegang van een webpagina te beveiligen met een wachtwoord. Je kunt de webpagina’s van volgorde veranderen door ze in de linkerkolom naar een andere plaats te slepen.

Tip 06 Bepaal of en zo ja welk effect de bezoeker te zien krijgt als hij naar een andere pagina doorklikt.

Tip 07: Extra’s toevoegen

Terwijl je nieuwe webpagina’s toevoegt, wil je iedere pagina uiteraard ook van specifieke inhoud voorzien. Daarvoor dient de plusknop aan de linkerkant. Hier haal je de bouwstenen om inhoud te plaatsen die niet in een sjabloon vervat zitten. Dat kan gaan om een tekstvak of een afbeelding, een vorm of een strook, maar ook om een extra menu, muziekbestanden, een lijst, een videofilmpje of een koppeling naar sociale media. Van hieruit kun je ook een online winkel aan je website toevoegen als je bij aanvang nog niet hebt gekozen voor de template van een online shop.

Tip 08: Appmarkt

Helemaal mooi is de Wix-appmarkt in de linker marge. Hier vind je veel populaire webtoepassingen en tools die je selecteert en toevoegt zonder enig programmeerwerk. Heel makkelijk dus! Voor de meeste e-commerce-toevoegingen heb je het duurste abonnement nodig, maar er zit voldoende leuk materiaal bij de gratis aanbiedingen. Je betaalt bijvoorbeeld niets voor de Pro-fotogalerij, de formuliergenerator, de evenementenkalender of een eigen chatkanaal. Ten slotte beschikt Wix over een generator om een nieuwsbrief te produceren, waarmee je de geboorte van je website aan de wereld bekend maakt.

Tip 08 Zonder iets van programmeren te kennen, voeg je geavanceerde webtoepassingen toe.

0 Reactie(s) op: Bouw je eigen website met Wix en Impress.ly

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.