Boot Camp beschadigt luidsprekers MacBook Pro

Door: Jeroen Boer | 28 november 2016 10:09

Mac

Dankzij Boot Camp kun je Windows draaien op je nieuwe MacBook Pro. Pas daar voorlopig wel mee op, want het lijkt er op dat de luidsprekers van je MacBook kunnen beschadigen door verouderde stuurprogramma’s. De luidsprekers geven hierdoor harde plopgeluiden.

Gebruikers van de nieuwe MacBook Pro op Reddit en het MacRumors forum rapporteren problemen met de luidsprekers in hun MacBook Pro na het gebruiken van Windows via Boot Camp. In Windows zorgen harde plopgeluiden ervoor dat de luidspreker beschadigt en daarna niet goed meer werkt. Daarnaast zou het geluid niet goed klinken als het volume boven vijftig procent staat. Het probleem is zelfs zo serieus, dat het ploppen in macOS kan voorkomen nadat de laptop in Windows is gebruikt. Zowel de 13inch- als de 15inch-uitvoering hebben last van het probleem. Daarnaast zijn er ook enkele gebruikers van oudere typen MacBooks die zeggen hetzelfde probleem te hebben. Lees ook:Zo zet je het opstartgeluidje op de nieuwe MacBook Pro aan

Nieuwe stuurprogramma's

Het lijkt er op dat het een probleem betreft met het stuurprogramma. Apple biedt wel bijgewerkte stuurprogramma’s (13 inch MacBook Proen 15 inch MacBook Pro) voor de geluidskaart aan, maar het is nog niet helemaal duidelijk of die stuurprogramma’s het probleem oplossen. Wil je helemaal geen risico lopen, dan kun je voorlopig het beste geen Windows gebruiken. Heb je toch Windows nodig, dan kun je een hoofdtelefoon aansluiten op je MacBook Pro. Hierdoor worden de ingebouwde luidsprekers uitgeschakeld waardoor ze niet kunnen beschadigen.

Bron: NotebookCheck

0 Reactie(s) op: Boot Camp beschadigt luidsprekers MacBook Pro

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.