Help, ik kan mijn boeken niet meer zien in iBooks!

Door: Chwhynny Overbeeke | 25 november 2015 11:41

How To

In de iBooks app kun je al je digitale boeken bekijken en synchroniseren met je apparaten. Maar wat moet je doen als je je boeken ineens niet meer ziet staan?

Schijnbaar komt het nogal eens voor dat gebruikers hun boeken niet meer in iBooks kunnen zien staan nadat ze geüpgraded hebben naar OS X El Capitan, of soms ook in andere gevallen. Als je de iBooks applicatie opent, krijg je ineens alleen maar een witte pagina te zien, zonder je boeken. Lees ook: 5 tips om alles uit iBooks te halen op iPhone en iPad.

Je kunt allereerst proberen om uit te loggen en opnieuw in te loggen. Ga naar de menubalk in iBooks, klik op Store en daarna op Log uit. Log vervolgens weer in door naar hetzelfde menu te gaan.

Opnieuw je bibliotheek downloaden

Als dit niet heeft mogen baten, kun je proberen om de iBooks app te sluiten en naar de Finder te gaan. Klik in de menubalk op Ga en druk op de Option toets op je toetsenbord. Selecteer Bibliotheek in het menu dat verschijnt, en open de map Containers.

Verplaats de mappen com.apple.BKAgentService en com.apple.iBooksX naar het bureaublad en zorg dat je ze niet per ongeluk weggooit. Ga vervolgens naar de iBooks app en log in met je Apple ID. Klik op iBooks Store en selecteer het tabblad Uitgelicht. Klik aan de rechterkant op Aankopen en download alle boeken die je eerder gekocht hebt opnieuw. Hiervoor hoef je niets te betalen omdat je de boeken al in je bezit hebt.

Kopieer de twee mappen naar je bureaublad.

Als je nog andere boeken en PDF bestanden in iBooks had staan, zul je die opnieuw moeten toevoegen. Als je deze niet meer op je apparaat hebt staan kun je ze vinden in de mappen com.apple.BKAgentService en com.apple.iBooksX die je op je bureaublad had opgeslagen.

Open com.apple.BKAgentService en ga naar Data > Documents > iBooks > Books. Je krijgt dan een lijst te zien met alle boeken die je in iBooks had staan. Voeg de boeken die nog ontbreken (dus de boeken die je niet vanuit de iBooks Store opnieuw hebt kunnen downloaden) weer aan iBooks toe door ze te selecteren en naar de app te verslepen.

Het is mogelijk om gewoon de hele inhoud van de map naar iBooks te slepen, zodat je je boeken niet opnieuw hoeft te downloaden vanuit de iBooks Store, maar dit werkt in de praktijk niet altijd even goed.

0 Reactie(s) op: Help, ik kan mijn boeken niet meer zien in iBooks!

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.