Bloom Energy levert biogasinstallaties voor Apple's datacenter in North Carolina

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 maart 2012 20:00

Nieuws

Apple heeft in Maiden, North Carolina een enorm datacenter staan dat wordt gebruikt om iCloud mogelijk te maken. Apple blijkt dit datacenter gedeeltelijk van stroom te willen voorzien met behulp van biogasinstallaties.

In oktober 2011 werd bekend dat Apple werkt aan een veld met een groot aantal zonnepanelen. Deze zonnepanelen worden gebouwd op een stuk grond van ruim 69 hectare tegenover het datacenter. Een aantal bronnen weten tegen GigaOM te melden dat Apple naast de zonnepanelen ook brandstofcellen van Bloom Energy gaat inzetten.

Bloom Boxes

Bloom Energy levert Bloom Boxes, brandstofcellen die in totaal 100 kW aan stroom leveren. De brandstofcellen moeten Apple in totaal 5 MW aan vermogen leveren. Apple zou dan ook ongeveer 50 Bloom Boxes installeren bij haar datacenter in North Carolina.

De brandstofcellen zetten zuurstof en brandstof om in energie. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van aardgas of biogas. Apple zou gebruik willen maken van biogas, dat als hoofdbestandsdelen methaan en koolstofdioxide heeft. Door gebruik te maken van de Bloom Boxes heeft Apple een vorm van energie tot zijn beschikking die schoner is dan 'normale' energie. Ook is het bedrijf door de biogasinstallaties niet afhankelijk van het lokale stroomnetwerk.

Niet nieuw

GigaOM schrijft daarnaast dat Apple langer enkele Bloom Boxes van Bloom Energy in gebruik heeft op zijn eigen campus. Naast Apple zouden zowel Adobe als eBay gebruik maken van de brandstofcellen.

0 Reactie(s) op: Bloom Energy levert biogasinstallaties voor Apple's datacenter in North Carolina

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.