BlackBerry-tablet geïntroduceerd onder de naam PlayBook

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 september 2010 11:29

Nieuws

Research in Motion (RIM), maker van de BlackBerry, heeft haar tablet geïntroduceerd. De tablet draagt niet de naam BlackPad zoals eerder werd verwacht, maar heeft de naam PlayBook gekregen. Met de tablet wil RIM concurreren met de iPad van Apple.

De PlayBook is uitgerust met beveiligingen waarmee RIM zakelijke gebruikers wil overhalen te kiezen voor het apparaat. De tablet beschikt over een 7 inch multitouch scherm met 1024 x 600 pixels, een 1 GHz dual-core ARM Cortex A9-processor en twee camera's. Beide camera's kunnen gelijktijdig onafhankelijk van elkaar worden gebruikt en zijn geschikt voor HD-video en videoconferenties.

De tablet weegt ongeveer 400 gram en maakt gebruik van RIM's TabletOS. Dit besturingssysteem is gebaseerd op de veel gebruikte ONX Neutrino microkernel-architectuur. Het besturingssysteem beschikt over WebKit/HTML5, Adobe Flash Player 10.1, Adobe Mobile Air, Adobe Reader, Posix, Open GL en Java.

De PlayBook kan via een beveiligde bluetoothverbinding worden verbonden met een BlackBerry. Deze verbinding kan ook worden gebruikt om de tablet gebruik te laten maken van het 3G-netwerk van de BlackBerry's. Het apparaat wordt in het tweede kwartaal van 2011 in de gehele wereld uit worden gebracht. In de toekomst wil RIM ook varianten van de PlayBook uitbrengen die geschikt zijn voor 3G- of 4G-netwerken.

0 Reactie(s) op: BlackBerry-tablet geïntroduceerd onder de naam PlayBook

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.