BlackBerry grootste smartphonemerk in Nederland

Door: rene-schoemaker | 05 augustus 2011 10:17

Nieuws

De BlackBerry is de meest geliefde smartphone in de Nederlandse markt. Terwijl dat toestel wereldwijd veel aan populariteit inboet is de jonge Nederlandse smartphonebezitter er gek op.

De BlackBerry wordt in populareit slechts geëvenaard door Samsung. Beide zijn in een nek-aan-nekrace gewikkeld om de gunst van de Nederlandse smartphonebezitter. Wat BlackBerry helpt is onder meer de belangstelling van de jongeren voor het pingen en de gewenning aan de toetsjes vanuit het sms-verleden. De technologisch geavanceerde Samsung Galaxy S II trekt ook veel belangstelling.

Omdat met name de jeugd massaal overstapt op smartphones (60 procent van de mensen onder de 30 heeft een smartphone) is de grote groei van de BlackBerry mede verklaard. Volgens analisten van Telecompaper wordt de Nederlandse smartphonemarkt nu geleid door BlackBerry, Samsung en Nokia, terwijl Apple's iPhone daar nog achteraan komt.

Hi en KPN lopen ver achter

Hi, Vodafone en T-Mobile zagen de grootste toename in klanten voor smartphones. Bij Hi heeft meer dan de helft van de klanten een smartphone, maar in totaliteit verloor de KPN-dochter toch marktaandeel. Dat komt omdat het merk, net als moeder KPN, in klantenaantallen ver achter loopt bij T-Mobile en Vodafone. In de abonnementenmarkt leidt T-Mobile, terwijl Vodafone de grootste is in de prepaidmarkt.

Inmiddels heeft meer dan vier op de tien Nederlanders een smartphone. Bij de ouderen, die van 60 tot 64 jaar, heeft minder dan 20 procent een smartphone.

0 Reactie(s) op: BlackBerry grootste smartphonemerk in Nederland

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.