Blackberry bastion Pentagon laat Apple en Samsung toe

Door: matthijs-van-den-broek | 02 mei 2013 11:48

Mac

Het Pentagon, het Amerikaanse ministerie van Defensie, heeft op dit moment ongeveer 600.000 smartphones in het bezit. Dat aantal moet groeien naar 8 miljoen smartphones EN tablets de komende jaren. Op dit moment wordt er vanwege de veiligheid vooral Blackberry gebruikt. Maar daar komt verandering in.

Volgens dit artikel op de website van The Guardian hebben zowel Apple als Samsing mogen meedoen aan een veiligheidstest en lijken de bedrijven met hun hardware-oplossingen te hebben laten zien in staat te zijn te voldoen aan de waarschijnlijk nogal strenge eisen. De definitieve kogel is nog niet door de kerk, maar The Guardian meldt dat zowel Apple als Samsung grote kans van slagen hebben.

Het securitysysteem van BlackBerry is al jarenlang goedgekeurd door het Pentagon, Apple's iOS6 en 'Knox', de beveiligde versie van Samsung's versie van Android, worden nu onderzocht door het Defense Information Systems Agency.

Dat Apple en Samsung bijna geslaagd zouden zijn voor de veiligheidstest van het Pentagon betekent dat de deur nu bijna open staat voor de tablets van de twee partijen, maar ook voor de smartphones. BlackBerry zal er een stevige kluif aan hebben om de twee giganten het hoofd te bieden qua concurrentie, hoewel het natuurlijk al een stevige voorsprong heeft als kind aan huis.

Dat de CEO van BlackBerry onlangs nog meldde dat hij niet gelooft in een toekomst voor de tablet lijkt daar wat ons betreft alvast niet bij te helpen. Want bij het Pentagon gaan ze zwaar inzetten op een mobiele infrastructuur waar de laatste technologische snufjes inpassen, uiteraard allemaal uber veilig en classified.

0 Reactie(s) op: Blackberry bastion Pentagon laat Apple en Samsung toe

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.