Biografie van Steve Jobs ligt vanaf vandaag in de winkels

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 oktober 2011 10:47

Nieuws

De geautoriseerde biografie van Steve Jobs ligt vanaf vandaag in de winkels. Je kunt het boek voor ongeveer 25 euro bestellen bij verschillende webshops. Het boek is geschreven door Walter Isaacson, voormalig hoofdredacteur van TIME en voormalig CEO van CNN.

Isaacson heeft voor de biografie veertig interviews gehouden met Steve Jobs. Daarnaast zijn ook een groot aantal familieleden, vrienden en collega's van Jobs geïnterviewd. In het boek onthult Jobs onder andere dat hij het als levensdoel had gemaakt Android te vernietigen. Jobs zegt Android te zien als een gestolen product en is daarom voornamelijk woedend op Eric Schmidt, CEO van Google en vroeger commissaris bij Apple.

Google zou de dreigende oorlog nog hebben af willen kopen, maar hier zag Jobs niets in. Jobs zou hebben aangegeven dat hij Google's geld niet wilde maar simpelweg wilde dat het bedrijf stopte met het stelen van zijn ideeën.

Daarnaast gaat Jobs in het boek kort in de HDTV, een apparaat waar Apple volgens langdurige geruchten al een tijdje aan werkt. In de biografie bevestigt Jobs dat hij inderdaad een Apple televisieset wilde ontwikkelen. Hij beschrijft hierbij een televisieset die vooral elegant en eenvoudig te gebruiken moet zijn. Alle apparaten die je op de tv aansluit moeten via een gebruiksvriendelijke interface kunnen worden bediend.

Tot slot bleek dat Jonathan Ive, leidinggevende over de ontwerpafdeling van Apple, veel macht heeft binnen het bedrijf. Jobs zegt Ive doelbewust een positie te hebben gegeven waar niemand binnen het bedrijf Ive kan vertellen wat hij moet doen. De ontwerper krijgt hierdoor de vrijheid naar eigen inzicht te ontwerpen. Ive is al bijna twintig jaar werkzaam bij Apple en geeft ruim vijftien jaar leiding aan Apple's ontwerpafdeling. Ive was dan ook verantwoordelijk voor het ontwerp van nagenoeg alle bekende Apple-producten.

In Nederland kun je het boek in zowel het Nederlands als Engels bestellen via onder andere Bol.com. Ook kun je natuurlijk via de iBooks Store de biografie aanschaffen.

0 Reactie(s) op: Biografie van Steve Jobs ligt vanaf vandaag in de winkels

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.