Biografie: Steve Jobs werkte aan een HDTV

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 oktober 2011 19:52

Nieuws

Al lange tijd gaan er geruchten dat Apple werkt aan een Apple HDTV. In de biografie van Walter Isaacson geeft Steve Jobs aan dat hij inderdaad werkte aan een televisieset. De televisies zouden net als alle andere Apple-apparaten elegant en eenvoudig te gebruiken moeten zijn.

Dit blijkt uit een citaat van de The Washington Post uit de biografie. Jobs wilde een geïntegreerde televisieset ontwerpen die zeer gebruiksvriendelijk was. Alle apparaten die op de Apple HDTV worden aangesloten moeten automatisch worden gesynchroniseerd en beschikbaar zijn via een eenvoudige interface. Gebruikers hoeven hierdoor niet langer met meerdere afstandsbedieningen aan de gang te gaan.

Ook iCloud gaat volgens Jobs een belangrijke rol spelen in de televisiewereld. De Apple HDTV moet dan ook gesynchroniseerd kunnen worden met iCloud. Dit betekent waarschijnlijk dat je films die je via iTunes aanschaft op de HDTV kunt bekijken.

Vorige maand ging het gerucht dat Apple films wil toevoegen aan iCloud. Het bedrijf zou bezig zijn met het sluiten van deals met filmmaatschappijen waardoor je via iTunes aangeschafte films op al je Apple-producten zou kunnen bekijken.

Geruchten over een HDTV van Apple doen al sinds lange tijd de ronde. Zo zag de analist Gene Munster bewijs in de registratie van Rovi-technologie door Apple dat het bedrijf bezig zou zijn met een HDTV. Ook zou Apple werken aan de 'Smart TV' en voorspelde een analist aan investeerders dat Apple met drie modellen HDTV's zou komen.

0 Reactie(s) op: Biografie: Steve Jobs werkte aan een HDTV

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.