Bijlagen toevoegen in Notities voor Mac

Door: chwhynny-overbeeke | 23 maart 2017 10:30

How To

Het toevoegen van bijlagen aan notities in de Notities app werkt op de Mac anders dan in iOS. Hier laten we zien hoe je bijlagen aan notities kunt kunt toevoegen, doorzoeken, en opslaan op je Mac.

In de Notities app op je Mac kun je allerlei bijlagen aan je notities toevoegen, zoals foto's, video's, audio, en items uit andere apps. Hoe werkt dit precies? Lees ook: 6 tips voor de Notities-app op je iPhone of iPad.

Gebruik je bijgewerkte iCloud notities of als je notities op je Mac staan opgeslagen, dan kun je ook items als locaties uit Kaarten en voorvertoningen van websites uit Safari aan notities hangen. Afbeeldingen en pdf-bestanden kunnen in de Notities app zelf geannoteerd worden. Zijn je notities opgeslagen in een Exchange account, dan kun je dit soort items niet bijvoegen.

Notities die andere bijlagen hebben dan afbeedlingen, tekeningen, kaarten, of webbijlagen kunnen niet vergrendeld worden.

Bijlagen toevoegen

Om bestanden, locaties uit Kaarten, website voorvertoningen en andere items aan een Notitie toe te toevoegen hoef je alleen maar een bestand vanaf het bureaublad naar de notitie in kwestie te slepen.

Je kunt items ook vanuit andere locaties aan Notities toevoegen. Als je vanuit je Foto's bibliotheek afbeeldingen wilt toevoegen, moet je naarVenster > Foto-overzicht navigeren, de gewenste foto of video kiezen en deze naar de notitie slepen. Om vanuit andere apps items aan notities toe te voegen moet je in de app zelf op de deelknop klikken en Notitieskiezen.

Tekst en afbeeldingen kunnen ook aan notities worden toegevoegd door ze te selecteren en op de selectie te klikken terwijl je de Control-toetsingedrukt houdt. Kies vervolgens Deel > Notities.

Als een afbeelding, tekening of pdf-bestand aan een notitie zijn toegevoegd, kun je het formaat kiezen door erop te klikken terwijl je de Control-toetsingedrukt houdt en Toon als grote/kleine afbeeldingente selecteren.

Bijlagen bekijken

Alle bijlagen van je notities kun je snel inéén venster bekijken. Dit is echter alleen mogelijk voor notities die op je Mac staan opgeslagen en voor bijgewerkte iCloud notities.

Om dit te doen moet je op Bijlagenklikken en op de categorieknoppen klikken om de verschillende soorten bijlagen weer te geven. Als je nogmaals op Bijlagenklikt, ga je weer terug naar de lijst met notities.

Vergrendelde notities worden hier niet in meegenomen, ook al zijn ze ontgrendeld.

Voorvertoningen van bijlagen kun je bekijken door een bijlage te selecteren en op de Spatiebalk te drukken. Kies vervolgens Geef bijlage snel weer.

Bijlagen opslaan en delen

Bijlages kun je opslaan door op de bijlage te klikken terwijl je de Control-toetsingedrukt houdt en Bewaar bijlagete selecteren. Locaties uit Kaarten en website voorvertoningen kunnen niet worden opgeslagen.

Bijlages kun je met andere apps delen door op de bijlage te klikken terwijl je de Control-toets ingedrukt houdt. Kies Deelen selecteer een app.

0 Reactie(s) op: Bijlagen toevoegen in Notities voor Mac

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.