Bezitters Android-tablet minder tevreden dan iPad-gebruikers

Door: Elmar Rekers | 12 juni 2012 15:49

Nieuws

iPad-gebruikers hebben minder te klagen over hun aankoop dan mensen met een Android-tablet. Daarnaast wordt de iPad relatief vaker gebruikt dan tablets met Android. Dat blijkt uit onderzoek van studenten van de Avans Hogeschool in 's-Hertogenbosch.

Studenten Alexander Michiels en Glenn Cuperus deden de afgelopen maanden onderzoek naar de wensen en behoeften omtrent het gebruik van de tablet-pc. Ook werd er gekeken naar de behoeften en ervaringen van consumenten na de aankoop. Hierbij valt op dat er zeker enkele verschillen zijn tussen de kopers van een Android-tablet en een iPad.

Ontevreden

Na de aanschaf van de iPad zegt vier procent van de 1832 respondenten dat hij ontevreden is over de aankoop. Bij de aanschaf van een Android-tablet is dit met een percentage van achttien procent een stuk hoger. Android-gebruikers klagen hierbij vooral over de snelheid, het gebruiksgemak en de aangeboden apps.

Toch blijkt uit het onderzoek wel dat het merendeel van de tabletbezitters tevreden is. In totaal geeft 87 procent aan tevreden of zelfs zeer tevreden te zijn met de aankoop. Een andere opvallende conclusie die de onderzoekers trekken, is dat de iPad relatief gezien vaker wordt gebruikt dan een Android-tablet.

Twee uur per dag

Twintig procent van de respondenten gaf aan dat de Android-tablet meer dan twee uur per dag gebruikt wordt. Bij de iPad-gebruikers ligt dit op 43 procent. Een direct verband tussen de mate van tevredenheid over de tablet en de gebruiksintensiteit is er volgens de studenten echter niet aan te tonen.

De studenten voerden na een marktanalyse onder andere een enquête uit die werd ingevuld door 1832 respondenten. Het afstudeeronderzoek werd uitgevoerd bij winkelketen Paradigit. De website TabletGuide.nl kreeg vooraf inzicht in de resultaten van het onderzoek en publiceerde hier deze week over.

0 Reactie(s) op: Bezitters Android-tablet minder tevreden dan iPad-gebruikers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.